Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Subota 25.05.2013.
13:05
B. Đokić - Vesti A

Nema krize za srpske političare: Helikopterom i na kafu

Početkom nedelje premijer Ivica Dačić je sa potpredsednikom Vlade Jovanom Krkobabićem posetio policijsku stanicu u Kosjeriću. Dva funkcionera su do ovog gradića udaljenog oko 130 kilometra od Beograda doletela helikopterom. Da li je obilazak lokalne policijske stanice vredan troška od nekoliko hiljada evra, kad se automobilima pod rotacijom stiže za nešto više od sat vremena?

Po zakonu ili po moralu: Ivica Dačić u Kosjeriću
 

Sve i da su Dačića i Krkobabića prevozili bez posebne naknade, taj helikopter je potrošio neko gorivo i nesumnjivo je poslata loša poruka građanima jer je pre samo neki dan Vlada razgovarala sa MMF-om o zamrzavanju plata i penzija, odnosno stezanju kaiša u javnom sektoru.

Skupa avantura

U tački 9. Helikopterske delatnosti rada, na zvaničnom sajtu MUP-a Srbije piše da sat letenja košta najmanje 54.000 dinara za letelicu tipa bel 206B, dok je najskuplji teretni helikopter MI-17 za koji po satu treba izdvojiti 168.000 dinara. Oni koji iznajme helikopter (pravna lica isključivo) moraju da snose i posebne troškove posade, odnosno njihove dnevnice, a za prenos tereta ili operacije lebdenja se cena uvećava za 50 odsto, navodi se na policijskomm sajtu.                            LJ. I.

Da li zbog zgusnutog rasporeda, ali srpski političari često koriste helikoptere zbog banalnih stvari. Prošle godine, tokom festivala u Guči, pažnju je izazvalo sletanje policijskog helikoptera u centar mesta. Dok su gosti festivala trube očekivali da iz njega izađe predsednik države ili premijer, policijski helikopter je na terevenku u Guči dovezao jednog policijskog generala.


Nisu samo političari u Beogradu opušteni sa narodnim parama. Prošle godine je tadašnji premijer RS Aleksandar Džombić slikan kako helikopterom sleće ispred jedne kafane, udaljene samo sat vremena vožnje od Banjaluke.


Vladimir Radomirović sa antikoruptivnog sajta Pištaljka kaže za "Vesti" da krčmenju para građana ne pribegavaju samo političari.


- Oni svojim ponašanjem daju primer ostalima, pa se i direktori javnih i ostalih državnih preduzeća ponašaju slično. Imamo direktorku jednog državnog preduzeća koja je sebi dala službeni automobil na 24-časovnu upotrebu - kaže Radomirović.


Nemanja Nenadić iz Transparentnosti Srbija, kaže da nije istraživao da li je i koliko državna uprava smanjila troškove u vreme krize, ali da bi bilo interesantno to saznati.
- Mislim da bi bilo dobro da Vlada izađe u javnost sa tim podacima, pogotovo jer je to obećala na početku mandata - kaže Nenadić.

POVEZANE VESTI

Subota 25.05.2013. 13:22
Ovako bahato ponašanje i bacanje novca je nevidjeno !! Šta se više može reći, kada su u pitanju poznati " odgovorni " ljudi, koji se brinu za svoj narod i državu !
Subota 25.05.2013. 13:41
И ми Срби у Републици Српској имамо плаћенике и издајице на власти тако да нам се исто....црно...пише!!!
Subota 25.05.2013. 13:46
Dok su nam ljudi kao sto je Vojvoda Misic umirali u bedi i siromastvu,ovi danas koji prodase KIM arce po Srbiji.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online