Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Četvrtak 23.05.2013.
10:07
Srna A

Jakšić: Vlada Srbije uvodi diktaturu

Potpredsednik Skupštine Zajednice srpskih opština i naselja na Kosovu i Metohiji Marko Jakšić izjavio je za agenciju Srna da bi država Srbija dogovore sa Prištinom trebalo da sprovodi tek pošto se promeni Ustav.

Nećemo da rušimo Ustav Srbije: Marko Jakšić, jedan od lidera Srba sa severa Kosova
 

Povodom sinoćnjeg dogovora premijera Srbije Ivice Dačića i samoproglašenog Kosova Hašima Tačija o planu primene briselskog sporazuma, Jakšić je rekao da su svi dogovori i pregovori iz Brisela u suprotnosti sa Ustavom i zakonima Srbije.

"Nećemo učestvovati na takozvanim kosovskim izborima"

Jakšić je naveo da bi sve političke stranke iz četiri opštine sa severa Kosova danas u Kosovskoj Mitrovici trebalo da potpišu načelan sporazum da neće učestvovati na izborima koji će biti sprovedeni po zakonima samoproglašene države Kosovo, a pod okriljem OEBS-a.

"Ne želimo da rušimo Ustav Srbije i menjamo svoju državu za neku samoproglašenu državu Kosovo, koja je nastala na temelju zločina i srpske nesreće", rekao je Jakšić.

On je istakao da Srbe ne zanima OEBS, jer su deo države Srbije i ponašaće se u skladu sa njenim zakonima.

On je istakao da ne može da se menja čitav set zakona, kako je to predviđeno usaglašenim tekstom plana primene briselskog dogovora, a da prethodno ne bude promenjen Ustav Srbije.

"Vladajuća struktura u Srbiji ovako na neki način ruši Ustav i uvodi jednu diktaturu, jer se ne može menjati čitav set zakona, koji su protiv Ustava", rekao je u telefonskoj izjavi Jakšić, koji je poslanik DSS-a u Skupštini Srbije. On je ocenio da država Srbija zbog datuma za početak pregovora sa EU na flagrantan način ruši sopstveni Ustav, i to navodno zbog boljeg života građana.

"Proći će i taj 28. juni i imaćemo prilike da vidimo šta će se desiti. Građani neće živeti bolje, a država Srbija uvodi jedan strašan rizik da faktički proda 16 odsto svoje teritorije", rekao je Jakšić.

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je da su delegacije Beograda i Prištine usaglasile tekst o primeni briselskog sporazuma o kojem će se dve vlade izjasniti do kraja sedmice.

Evropska komisija je u aprilu preporučila Savetu EU da otvori pregovore sa Srbijom, ali će konačnu odluku doneti šefovi država i vlada zemalja članica EU 28. juna u Briselu na osnovu ocene o napretku u sprovođenju sporazuma.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 23.05.2013. 12:21
Ако Срби са сјеверног дијела Космета не прогласе самосталност од Србије, одоше им главе. У овом тренутку су угроженији са сјевера но са југа.
Četvrtak 23.05.2013. 14:23
Pa sta cekate, bombe u sake pa na Tacija. Dok vam je vlada gurala kesh bila vam je dobra a sada je diktatorska. Ma nije nego. Nije vlada Srbije prodala Kosovo nego Srbi sa Kosova. Orgnizujte se , puske u ruke, pa napred.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online