Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Ponedeljak 20.05.2013.
21:26
Beta A

Jerkov: Falsifikovana peticija pokrajinske opozicije

Savetnica Bojana Pajtića, Aleksandra Jerkov, rekla je ranije danas da su uočene mnoge nepravilnosti kod prikupljenih potpisa za peticiju kojom se traži smena pokrajinske vlasti i raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora. Prema njenim rečima, slučajnim uvidom službenice koja je danas primila spisak sa imenima potpisnika te peticije, već na prvoj strani uočen istovetan rukopis kojim su potpisana imena na dokumentu.

Aleksandra Jerkov i Bojan Pajtić
 

Kako je Jerkov istakla, daljim uvidom u spisak uočeno je da podaci pojedinih potpisnika pripadaju osobama zaposlenim u Vladi i Skupštini Vojvodine, njihovim rođacima i prijateljima, funkcionerima i aktivistima stranaka koji su predstavnici u Vladi Vojvodine.

Prema njenim rečima, to je olakšalo dalju proveru i ubrzano dovelo do otkrivanja "činjenice" o zloupotrebi njihovih imena i ličnih podataka koji su na tom spisku bez njihovog znanja. Jerkov je rekla da su neki od njih bili lažno informisani kakvu peticiju potpisuju.

Jerekov je rekla da postoji grupa ljudi, koja jeste stavila potpis na peticiju, ali koja je, kako im je rečeno, bila namenjena zahtevu za povećanje broja policijskih službenika recimo u Adi.

"Ljudi s kojima nije bilo moguće uspostaviti kontakt su potpisnici iz drugih republika s prostora bivše Jugoslavije, dakle reč je o imenima i podacima lica koji čak nisu ni državljani Srbije", rekla je Jerkov.

Ona je zatražila da se počinioci ovih prekršaja izvine građanima Vojvodine zbog falsifikovanja njihovih potpisa i zloupotrebe ličnih podataka, o čemu je obavestila i nadležne organe i poverenika za zaštitu podataka o ličnosti Rodoljuba Šabića.

Pokrajinski poslanici Srpske napredne stranke (SNS) i Socijalističke partije Srbije (SPS) koje su opozicija pokrajinske vlasti, predali su danas u pisarnici Skupštine Vojvodine peticiju sa 160.000 potpisa građana, sa zahtevom da se raspišu vanredni pokrajinski izbori.

SNS i SPS zahtevaju da Vlada Vojvodine odustane od Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, da pokrajinski premijer Bojan Pajtić podnese ostavku i da budu raspisani vanredni pokrajinski izbori.

Skupština Vojvodine usvojila je danas Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, koji je proteklih nedelja izazvao oštre polemike u političkoj javnosti.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 20.05.2013. 21:29
Gospodjo preletacice ako imas dokaza ti tuzi,pa da falsifikatori idu u prdekanu ali ako lazes i ti ces tamo da zavrsis!
Ponedeljak 20.05.2013. 21:31
ustase!!!!!!!!!!
Ponedeljak 20.05.2013. 22:29
Чему ли ова коза може некога да саветује, па све да је то и овај туљан Пајтић...?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online