Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 19.05.2013.
17:05
Beta A

Dinkić traži izbore u Beogradu i Vojvodini

Kandidat za predsednika novoosnovane stranke Ujedinjeni regioni Srbije Mlađan Dinkić izjavio je danas da su neophodni vanredni izbori u Beogradu i Vojvodini, gde je na vlasti Demokratska stranka.

Dinkić je pozvao sve "razočarane" članove Demokratske stranke i Liberalno demokratske partije da priđu Ujedinjenim regionima Srbije koji su prerasli u političku stranku.

Mlađan Dinkić

Na prvoj izbornoj skupštini URS u beogradskom Sava centru, Dinkić, ministar finansija, rekao je danas da Beograd i Vojvodina više nisu "motor razvoj" zemlje kao nekada, zbog čega je neophodno raspisati prevremene izbore u pokrajini i Beogradu.

Dinkić, ministar finansija i privrede, rekao je da Srbija mora da promeni Ustav i smanji broj poslanika u Skupštini, kojih sada ima 250. Predložio je i uvođenje Veća regiona u Skupštinu Srbije čije bi članove direktno birali građani. Založio se da građani direktno biraju i gradonačelnike i predsednike opština u Srbiji.

"To je jedini način da se čuje glas svih gradova, opština i regiona", rekao je on.

Dinkić je rekao da će URS do juna izaći sa razvojnim planovima za svaki region u Srbiji.

"U Vojvodini umesto da se pokreću krupni regionalni projekti, započinju se sitni, kao što je krečenje zgrada što je posao lokalne vlasti", rekao je on i dodao da će razvojni plan za Vojvodinu obuhvatiti izgradnju regionalnog autoputa od Sombora do "Evropskog oridora 10" - autoputa E-75.

Po njegovim rečima, sličan regionalni autoput treba da "dobije" i Zrenjanin. Govoreći o situaciji u Beogradu, Dinkić je rekao da su mnogi projketi, poput izgradnje mosta na Savi kod Ade ciganlije, dogovoreni u vreme mandata Nenada Bogdanovića.

"U Beogradu nema organizovanog saobraćaja, nema razvijene informacione tehnologije, a nisu rešeni ni komunalni problemi i to sve treba menjati", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 19.05.2013. 17:26
nemaju oni za sta da se razocaraju ,kada nisu progledali od 2000-te naovamo , ne moraju nikad, neka se drze ko pijani za plot i nek ostanu pod okrilje ds-a, takvi kakvi su mogu samo ovom najvecem srbskom lopuzi da posluzi .. nikom drugome ...
Nedelja 19.05.2013. 19:46
ДС је Србији донела само пропаст, ДС је увек радила против свог народа. Ко је тражио да се Србија бомбардује, ко је изнео решавање Косова из УН, ко сад хоће да одцепљује Војводину. ДС на мала врата растура Србију. Београде пробуди се!!!
Ponedeljak 20.05.2013. 00:30
Taj program ispred koga se turci je najavljivao jos od prosle godine, i nista od toga nismo videli ni osetili.Pa svaka bolja ves masina ima vise programa, i koji jos funkcionisu, od njega.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online