Subota 5. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 18.05.2013.
13:52
Beta A

Ljajić vs Tahiri: Dve verzije dogovora

Tokom poslednjih tehničkih pregovora u Briselu timovi Beograda i Prištine definisali su ključna sporna pitanja u oblasti telekomunikacija i dogovorili se da razgovore nastave posle 22. maja, rekao je ministar spoljne, unutrašnje trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić. Šefica prištinske delegacije u razgovorima sa Beogradom Edita Tahiri rekla je da je postignuta saglasnost da Srbije ne pravi smetnja da Kosovo dobije međunarodni telefonski prefiks.

Ljajić tvrdi jedno, Tahiri drugo. Šta je dogovoreno znaćemo kada počne da se primenjuje
 

Ljajić je precizirao da su na jučerašnjem sastanku u Briselu definisana ključna pitanja koja treba rešiti u oblasti mobilne, fiksne telefonije, kao i frekvencija, a kao posebno sporan izdvojio je zahtev Prištine da dobije novi pozivni telefonski broj.

"Ostalo je da obe strane definišu svoje zahteve, dostave dokumentaciju i predlože rešenja za sporna pitanja", kazao je Ljajić.


S druge strane, Edita Tahiri je rekla da se razgovaralo i o plaćanju odštete Kosovu za štetu koju je Srbija nanela u oblasti energetike od 1999. godine.

"Najvažniji napredak je da se Srbija saglasila da Kosovo ima svoj državni pozivni telefonski broj. Kada kažem da se saglasila to znači da je saglasna da se otklone smetnje koje su do sada stvaranje Kosovu i da ITU Kosovu dodeli pozivni broj 383 ili 384", kazala je Tahiri.

Ministar je naveo da je jedna od ključnih zahteva i to da Telekom dobije licencu za poslovanje na celoj teritoriji Kosova, a prištinska strana se tome protivi.

Tahiri kaže da prema kosovskim zakonima licenciranje može da se obavi jedino međunarodnim tenderom.

"Mi smo izrazili spremnost da odgovorimo svakom rešenju koje je u skladu sa zakonima Kosova i evropskim principima", kazala je Tahiri i dodala da se konačni sporazum o telekomu i energetici može postići na nivou premijera dve zemlje.

Ljajić je najavio da će se novi susret pregovaračkih timova za tehnička pitanja odžati posle 22. maja, nakon susreta dvojice premijera Ivice Dačića i Hašima Tačija.

POVEZANE VESTI

Subota 18.05.2013. 16:48
Како шипуљци раде само по Уставу Нарко Државе Косово а Вучић по Уставу СНС-а и ЕУ јел?Да им дадну позивни и плате одштету за своје имање а они нама ништа и да Србија буде задовоњна а наше Дахије Београдске причају како бране интересе Србије на Косову,како да брани Љајић интересе Срба а он из Рашке области која тражи исто то од Србије."Mi smo izrazili spremnost da odgovorimo svakom rešenju koje je u skladu sa zakonima Kosova i evropskim principima", kazala je Tahiri i dodala da se konačni sporazum o telekomu i energetici može postići na nivou premijera dve zemlje. А наши Издајници прићају како су одбранили Косово,од ћега?Бандо Београдистана проћитајте задње три рећенице,кога обмањујете??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online