Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Petak 17.05.2013.
17:20
Beta A

DS: Vlada ne brine o zdravlju građana

Predstavnici Demokratske stranke (DS) Dušan Milisavljević i Aleksandra Jerkov ocenili su danas da Vlada pokazuje neodgovoran odnos prema zdravlju gradana i zatražili njenu odgovornost zbog nestašice lekova u apotekama, lista čekanja, kašnjenje plata zdravstvenih radnika.

Jerkov i Milisavljević su na konferenciji za novinare ocenili da država nema pravo da kaže da su joj građani bitni, jer je pokazala nerbigu prema njima u brojnim slučajevima - od afere aflatoksin, do poslednje, epidemije klostridije u užičkoj bolnici.

Dejan Milisavljević i Aleksandra Jerkov

Član Predsednistva DS Dušan Milisavljević zatrazio je na konferenciji za novinare odgovornost Vlade zbog nesposobne politike u nabavci lekova i što ne rešava problem sa listama čekanja koje su veštačke kako bi pojedinci - privatni lekari mogli bolje da zarađuju.

Milisavljević, koji je i predsednik skupstinskog Odbora za zdravlje i porodicu, ocenio je da su te liste potencijalni izvori korpucije. Milisavljević je zatražio je da se ustanovi gde je završio novac koji je Evropska unija od 2000. godine investirala u srpsko zdravstvo. Upitan zašto DS nije rešavala probleme u zdravstvu dok je bila
stožer vladajuće koalicije, Milisavljević je rekao da ljudi iz DS nisu nikada bili nadležni u Ministarstvu zdravlja.

Prema njegovim rečima, u poslednjih godinu dana napravljen je haos a primena dugo najavljivanog Zakon o javnim nabavkama od 1. januara 2013. godine je odložena zbog nesposobnih kadrova i rukovodstva u Republičkom fondu, Institutu za javno zdravlje i u Ministarstvo zdravlja.

Porparolka DS Aleksandra Jerkov navela je da Ministarstvo zdravlja koje ne reaguje na upozorenja na opasnost od epidemije, koja je odnela živote u užičkoj bolinici i Vlada koja umesto da pronađe resenje za nestašicu lekova nemaju pravo da pričaju da su joj građani važni.

Prema nejnim rečima, nadležni nemaju pravo da kažu da joj je zdravlja gradana bitno ni kada imaju 10 miliona evra za izgradnju gondole na Kopaoniku, a dopuštaju da roditelji putem medija traže pare za lečenje bolesne dece.

POVEZANE VESTI

Petak 17.05.2013. 19:06
hahahahhaa a vi ste brinuli???????????
Petak 17.05.2013. 19:58
А ви само како да напуните своје џепове док сте били на власти.
Subota 18.05.2013. 19:14
Ова Јерков мења Странке као Кревете онај који боље плаћа тај је се и на Јеркује!Олош Српски је гори и од шиптара,усташа и босанских талибанаца.Као они су наводно довели Србију у Рај па сада ови кокошари руше њихова постигнућа.Хахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахахах ал се лепо насмеја!Хвала ДС да није вас било би нам све тужно а овако се лепо насмејемо вашим глупостима!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online