Sreda 17. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Subota 11.05.2013.
08:03 >> 08:24h
Politika A

Amfilohije: Da umre ono što je bolesno

Mitropolit Amfilohije izjavio je da nema ničeg neobičnog niti neprikladnog u njegovom govoru na mitingu protiv Briselskog sporazuma kada se molio za upokojenje Vlade i Skupštine .

"U Vladi treba da umre ono što je bolesno, a da vaskrsne ono zbog čega postoje Vlada i parlament", rekao je mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije za ''Politiku''.

Ništa tu nema neprikladnog: Mitropolit Amfilohije

On je naveo da je njegov govor bila "jektenija za upokojenje Vlade i Skupštine Srbije i njihovo Vaskrsenje" i objasnio da se jektenije govore za duhovno zdravlje i vaskrsenje.

"Nema tu ništa neobično ni neprikladno, samo je prilagođeno ovom istorijskom momentu", rekao je Amfilohije.

On je naveo da je vlada Srbije prihvatila sopstveni poraz države.

"Kako sebe mogu smatrati zdravima jedna takva Skupština i Vlada", dodao je Amfilohije.

Mitropolit Amfilohije je, takođe, rekao da Vladi Srbije ne želi zlo nego dobro i da su sadašnju vlast građani izabrali jer su poverovali da će poštovati Ustav i da neće prihvatiti diktat NATO-a.

Premijer Ivica Dačić izjavio je, komentarišući postupak Amfilohija, da je to bio neuobičajen i potpuno neprimeren gest prema državi u kojoj crkva i vlast imaju potpunoodvojene zadatke.

POVEZANE VESTI

Subota 11.05.2013. 08:25
Ko razume shvatice, pa i nase svakodnevne molbe su usmerene u istom pravcu, da nam se konacno skinu......i dodju posteni, iskreni i moralni ljudi koji ce Srbiju da pokrenu bez datuma, ali svakog dana.
Subota 11.05.2013. 10:06
Ова власт у Србији,ништа боље није ни заслужила!Зар скоро исто Николић није изјавио за Ђинђића?!Зар то није био "позив на убијање" а ово јесте?!Сада ће опет кренути напади на цркву (ако су икада и престајали?) ,измишљања изјава шта је речено а шта не.Нека се о томе пише и говори не би ли се заборавило КиМ!?Не би ме изненадило да мали Ивица и његови компањони затраже и одштету за нанети душевни бол;много су осетљиви постали!Различити аршини за идентичне поруке,одлика данашње власти Србији!?Свака част митрополиту Амфилохију и вл.Атанасију!Више њима верујем него поткупљивим политичарима!
Subota 11.05.2013. 10:03
A kad ce popovi prestati da voze dzipove i mecke sa zatamljenim staklima, kad ce prestati da se bogate na sahranama i krstenjima? Kad ce pokazati skromnost i mudrost o kojoj pricaju? Zar je patriotizam u ovakvoj krizi pljackati sopstveni narod? Dokad bre vise vi da nam vodite crkvu? Kad ce prestati skandali vezani za SPC? Gadni su mi svi politicari redom, ali vi ste mi jos gadniji? Tako predstavljate Boga? Zelite da neko umre? Vi niste Bog, pa da imate tu moc da odredjujete ko treba, a ko ne treba da zivi!!! Sram vas bilo!!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online