Utorak 23. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Četvrtak 02.05.2013.
16:12 >> 16:39h
telegraf.rs A

Đinđićeva majka: Dačić je simpatičan, drag i bucmast

Majka ubijenog premijera Srbije Zorana Đinđića, Mila Đinđić kaže da na adresu roditeljskog stana, i danas, 10 godina posle atentata, stižu katalozi i narudžbenice u kojima se on obaveštava da je izašla neka nova knjiga i poziva da je kupi i dodaje da bi volela da se sretne sa premijerom Ivicom Dačićem jer joj je on, kako kaže, “simpatičan, bucmast i drag“.

Simpatični buca: Ivica Dačić
 

Budući da takvi pozivi stižu i od raznih ustanova, književnika i ljudi sa kojima je on bio u kontaktu, Mila Đinđić se pita gde žive ti ljudi, zar ne znaju da je njen sin mrtav.


Iza Zorana Đinđića je u roditeljskom stanu ostao veliki broj knjiga, za koje njegova majka kaže da će ih najverovatnije pokloniti Filozofskom fakultetu, jer je njen sin bio filozof.


- Te knjige, još malo pa ću da razmislim šta ću sa njima - objašnjava Mila Đinđić, ističući da one “neće ostati u toj sobetini, posle mene“.

Đinđićeva majka kaže da je se seti samo poneko 12. marta, na godišnjicu Zoranovog ubistva, a da ostatak godine živi u samoći, “kao da ne postoji”.


- Zato što ga nema, mnogi se pozivaju da su bili njegovi saradnici i prijatelji. Da je živ, možda ne bi, plašili bi se - smatra Mila Đinđić.


Razočarana zbog Lečića

Ona je razočarana što je Branislav Lečić nedavno nije pozvao na premijeru svoje predstave “Zoran Đinđić”, ali misli da to nije njegova odluka, nego jedne druge osobe.


- Neću o njoj ništa da kažem, niti ću da je imenujem, neću da pravim nikakvu halabuku u javnosti, da pretresa čaršija. Ne - objasnila je Mila Đinđić.


Sada mnogi političari, dodala je ona, ne žele da znaju o Đinđiću, jer im je smetao, pošto nisu mogli da dođu do izražaja dok je bio živ.


“Zoranove ubice su među političarima“

Zoran Đinđić

Đinđićeva majka ne veruje da će pozadina njegovog ubistva ikad biti razotkrivena, jer političari ne daju da istina izađe na videlo.


- Zna se ko ga je ubio, ubili su ga oni… Nije njega ubio niko običan sa ulice. Ubili su ga oni, oni (ubice) su među njima (političarima), i to se zna - smatra Mila Đinđić.


Upitana koji su to “oni”, Đinđićeva majka je odgovorila da ih “ima malo poviše” i da je Zoran morao nestati, jer je bio mnogo opasan za njih.


Ona je napomenula da je zato političari ne interesuju i da ne želi da ima bilo kakve veze sa njima, ali bi volela da se sretne sa premijerom Ivicom Dačićem.


- Simpatičan je i drag, bucmast je, ali gura, bori se. Hteli su ga srediti, međutim, hvala Bogu, ne dade se on. Nekako izgura to… Volela bih da se sretnem s njim. On je pristupačan, ne pravi se važan, on je, jednostavno, običan čovek - rekla je Mila Đinđić.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 02.05.2013. 16:47
ПРОДАНО ПСЕТО СЕ НАФАТИРАЛО ПАРАМА НА НАРОДНОЈ ГРБАЧИ ПА НИЈЕ НИ ЧУДО ШТО ВЕЋ МЕСЕЦИМА НЕ ЗНА ШТА ГОВОРИ !!!
Četvrtak 02.05.2013. 19:47
Od sada pa za doveka na svima vestima gde se pojavljuje ovaj i vuciqi i nikoliqi imacu samo jedan komentar: Izdajnik !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online