Sreda 24. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Ponedeljak 17.02.2014.
15:01
D. Dekić - Vesti A

Stranci imaju dokaze o pozadini ubistva Đinđića

Posle briselske poruke da Srbija na putu za EU mora da razreši atentat na premijera Zorana Đinđića, uoči 11-godišnjice od ovog zločina, oglasio se Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju Jelko Kacin poručivši da je obavešten kako van Srbije postoji dodatna dokumentacija o pozadini tog ubistva.

Ovde potpis
 


On je, ne navodeći detalje o toj dodatnoj dokumentaciji, rekao da ona može da bude iskorišćena ako bude pokrenuta nova istraga i istakao da taj odgovor mora da da Srbija, najpre sama zbog sebe, a ne zbog zahteva EU.

Zadatak nove vlasti

Advokat Rajko Danilović smatra da bi već nova vlast koja će se formirati posle izbora 16. marta trebalo da pokrene pitanje političke pozadine ubistva Đinđića.
- Videli smo na primeru rasvetljavanja ubistva novinara Slavka Ćuruvije koji je ubijen 1999. godine koliko je korisno da se razotkrije šta se tačno dešavalo - kazao je Danilović i dodao da se u potpuno rasvetljavanje Đinđićeve likvidacije osim sudske moraju uključiti i ostali delovi srpske vlasti.

Kacin kaže da mu je drago to što je, povodom njegovog zahteva da rasvetljavanje političke pozadine ubistva Đinđića bude deo evropske agende Srbije, "bilo pozitivnih reakcija srpskih zvaničnika".

- Naročito ohrabruje izjava ministra pravde Nikole Selakovića da se mora staviti tačka na to pitanje jednom zasvagda - kazao je izvestilac Kacin.


Da je sazrelo vreme da se do kraja razreši ovo ubistvo srpskog predsednika Vlade smatra i jedan od ranijih advokata porodice Đinđić, Rajko Danilović koji ističe da je atentat opterećenje kojeg država što pre treba da se oslobodi.


- To ne bi bila nova istraga o atentatu, već dopuna istrage koja jeste obuhvatila izvršioce iz kripto-državne organizacije Jedinice za specijalne operacije, ali ne i političku pozadinu - kaže Danilović za "Vesti", ističući da je atentat bio političko ubistvo, po organizaciji i motivima.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 17.02.2014. 16:25
Tema je pozadina ubistva Djindjica a na slici Vucko u pozadini.
Ponedeljak 17.02.2014. 16:48
A ja sam mislio da je jedini uslov bio predati Milosevica i odma ce procvetati ruze. Kada su posle sezdeset osmog uslova ponovo rekli da je to poslednji, stvarno sam im poverovao. Sta ces - gde je nada, tu je i razocaranje. Sto se tice Djindjica, on je sebi potpisao presudu sa onim intervjuom Spigelu, kad je upozorio zapad da ce da ga kosta para ako se na njega (Djindjica) svali krivica za izrucenje Milosevica. I da moze da kaze nezgodne stvari, sto je potkrepio pricajuci kako ce najveci deo 1,2 milijarde dolara zapadne "pomoci" biti odmah uzeto nazad na ime starih dugova (3/4 od toga kazne i kamate za dugova koje Milosevic nije hteo da plati). Za zapad je "cisti" Kostunica bio korisniji.
Ponedeljak 17.02.2014. 19:22
Moglo bi se i tebi suditi o tvom ucinku za pobijene neduzne mlade vojnike u Slovenij 90-te...ali politicka pozadina tvojih tutora te stite..eto postao si i izvjestilac Evropskog parlamenta za Srbiju da solis moral i pravdu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online