Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Ponedeljak 29.04.2013.
19:53
Beta A

Đilas: Nikolić uvodi praksu izvinjavanja za zločine

Predsednik Demokratske stranke (DS) Dragan Đilas ocenio je da nije dobro što Tomislav Nikolić uvodi praksu da svaki predsednik Srbije mora da se izvinjava za zločine u Srebrenici 1995. godine.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas
 

U intervjuu za Radio-televiziju Srbije Đilas je rekao da je dobro što je Nikolić shvatio da je izvinjenje za Srebrenicu potrebno ali da je loše što to nije shvatio ranije i što svojim postupkom uvodi praksu da svaki srpski predsednik treba da se izvinjava za zločine u
tom gradu.

Đilas je, takođe, kritikovao izjavu Nikolića da Srbe iz Republike Srpske smatra Bosancima i ocenio da oni mogu da budu državljani jedne ili druge države ali da su i dalje Srbi.

Govoreći o zahtevima za raspisivanje vanrednih pokrajinskih izbora u Vojvodini zbog pada rejtinga DS-a, Đilas je rekao da je to loša ideja i da je ta stranka na vlast u pokrajini došla na legalnim i legitimnim izborima.

Đilas je dodao da bi on, vođen tom logikom, mogao da zatraži raspisivanje predsedničkih izbora jer, kako je ocenio, Nikolić ima manji rejting nego ranije a u njegovoj bivšoj stranci postoji čovek koji ima duplo veći rejting.

On je ocenio da politički protivnici žele da agresivnom kampanjom prikažu DS kao secesionističku stranku, što nije istina, i kao primer za to naveo pokrajinskog premijera Bojana Pajtića kojeg optužuju da želi da odvoji Vojvodinu od ostatka Srbije, iako je reč o sinu pravoslavnog sveštenika.

Predsednik DS je rekao da, ukoliko neko želi da ukine autonomiju Vojvodine, onda to treba jasno da kaže i da sa tom platformom izađe na izbore.

On je, takođe, kao veoma opasnu kritikovao izjavu funkcionera Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojana Kostreša da bi Vojvodini trebalo dati prava koja se sada daju Srbima na Kosovu.

Đilas je rekao da su Srbima ta prava data u odnosu na albansku većinu "sa kojima su ratovali" i da se postavlja pitanje u odnosu na koga građani Vojvodine treba u Srbiji da dobiju ta prava.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 29.04.2013. 20:01
Николић је брука Србије исто као и Тадић који је започео са извињавањима онима који су над нама први почели да спроводе геноцид.По логици прво су хрвати требали да се извињавају па онда и муслимани који су такође починили страшне злочине у 2.св.рату.Где има да се жртва извињава свом крвнику?
Utorak 30.04.2013. 08:43
Kakav je ovo mladi partizan udarnik!!! Uvek prvi, srlja sa bombom u ruci!!! Djilas i DS se spustio veoma nisko, na nivo obicnog plebsa i to u pezorativnom smislu. Utrkuje se da izbaci sto vise saopstenja ne bi li sto vise ostao primecen. Ali nazalost svako saopstenje je nedoraslo, politicki nepromisljeno i svako sadrzi ogromnu dozu neopravdane arogancije. Rezultat svega je sve vece ukopavanje zutog preduzeca koje bi bez svojih satelita imalo tek za cenzus.
Ponedeljak 29.04.2013. 20:36
Nikolić uvodi praksu ????? pa dal' neko može da ostane živ kad ovol'ko lupi ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online