Petak 10. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 28.04.2013.
14:30
Beta, Srna A

Vučić sutra u Zagrebu

Potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sutra boravi u poseti Hrvatskoj i u Zagrebu će se sastati s premijerom i predsednikom Hrvatske, Zoranom Milanovićem i Ivom Josipovićem. Vučić će se sastati i s ministarkom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić i ministrom odbrane Antom Kotromanovićem.

Ide da "otopli" odnose s Hrvatskom

Kako je javio Radio Slobodna Evropa, analitičari ocenjuju da je Vučićeva poseta prethodnica susretu predsednika Hrvatske i Srbije Ive Josipovića i Tomislava Nikolića.

To bi bio prvi susret dva predsednika posle naglog hlađenja odnosa zbog izjava predsednika Srbije o Vukovaru, a potom i komentara najviših srpskih zvaničnika povodom oslobađanja hrvatskih generala Ante Gotovine i Mladena Markača.

Aleksandar Vučić izjavio je da će sa hrvatskim zvaničnicima razgovarati o privrednoj saradnji i rešavanju problema iz prošlosti.

"Razgovaraćemo o ekonomiji i kako unaprediti ekonomsku saradnju. Želimo ne pompezni nego racionalni dijalog koji može da dovede do rezultata", rekao je Vučić gostujući u emisiji na Prvoj televiziji.

Tokom susreta neće biti potpisivanja nikakvih dokumenata, a u Zagrebu kažu da Vučićeva poseta dolazi u momentu dobre saradnje nadležnih ministarstava i državnih ustanova dve zemlje.

"U regionu najbolja atmosfera od završetka ratova"

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivan Mrkić izjavio je uoči sutrašnje posete prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića Zagrebu da je u regionu najbolja atmosfera od završetka ratova.

Često se viđaju - Mrkić i Pusićka

Prema njegovim rečima, iako je na samom početku rada sadašnje Vlade Srbije bilo izvesnih šumova u komunikaciji sa Zagrebom i Sarajevom, Beograd se trudio da jasno iskaže dobrosusedsku politiku.

Mrkić je rekao da je jedan od ciljeva regionalne politike Beograda rešavanje problema iz prošlosti.

"Bilo je nekih izjava i nesporazuma i onda naknadnih tumačenja, ja se sećam da je u početku dolazilo ponešto iz Zagreba. Od kada je formirana vlada Srbije, mi smo krenuli sa vrlo jasnom dobrosusedskom politikom", rekao je Mrkić za B92 i naveo da ne zna koliko puta se sreo sa ministrom spoljnih poslova Hrvatske Vesnom Pusić, "sa kojom je stalno na vezi i dogovara se".

Mrkić je rekao da nema mnogo ni manifestacionih susreta, ali da je zato rudarski rad vrlo prisutan i konstantan, te da se proizvode rezultati koji će, sasvim sigurno, dovesti i do susreta na vrhu između svih zemalja regiona.

"Prema tome, ja bih procenio da mi imamo, možda, najbolju atmosferu od kad su završeni oni, na žalost, vođeni građanski ratovi", ocenio je šef diplomatije Srbije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.04.2013. 14:42
НЕ ЗАБОРАВИ И ТИ ДА СЕ ИЗВИНИШ А АКО НЕ УМЕШ НЕКА ТИ ДА САВЕЗ ИЗРОД НИКОЛИЋ, ОН ЈЕ У ТОМЕ БРОЈ ЈЕДАН !!!
Nedelja 28.04.2013. 14:58
idi picousti i ne vracaj se vise!
Nedelja 28.04.2013. 16:51
Jel' nosi tominu brlju za "heroja" gotovinu ?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online