Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Nedelja 28.04.2013.
00:44
Beta A

"Srbi sa Kosova ostavljeni neprijatelju"

Reditelj Emir Kusturica izjavio je da je međunarodna zajednica isterala većinu Srba s Kosova, ali da je sporazumom u Briselu vlast u Srbiji preostale sunarodnike "ostavila neprijatelju".

Od danas prekida svaku komunikaciju s medijima: Emir Kusturica
 

"Nikada nijednim gestom kosovski Albanci nisu učinili nešto što bi moglo da govori o njihovoj dobroj nameri, a naši političari u to veruju! Mene pogađa ta istina i dok živim činiću sve da na bilo kojem mestu dokažem da je to pljačka", rekao je Kusturica za list
Blic u intervju koji daje uoči odluke da se povuče iz javnosti.

Kusturica: Vlast se nadala da će na Mokroj Gori da nađe neki kriminal, ali..

Kusturica je ocenio da je onaj ko je poslao ljude iz Državne revizorske institucije očekivao da će na Mokroj gori pronaći neki lopovluk i da je taj neko sigurno u vlasti.

"Pregledom ovog parka pokrivali su neki drugi park ili neku drugu pljačku, svetili se ili šta su već činili. Uostalom, članovi te Vlade nisu ludi da poveruju kako ima jedna budala koja državi daje, jer od države se valjda uzima", rekao je Kusturica.

On je, takođe, izrazio nezadovoljstvo zbog toga što je zbog nedokazanog privrednog prestupa koji je utvrdila DRI dospeo na naslovne strane, a da ga tamo nije bilo kada je izdao novu knjigu.

Kako je najavljeno u tom intervjuu, Kusturica će prekinuti komunikaciju s medijima posle gostovanja u emisiji "Utisak nedelje" autorke Olje Bećković u nedelju, 28. aprila.

Govoreći o postizanju sporazuma u Briselu, Kusturica je taj događaj uporedio s prevarom dva tkača koji su ubedili cara i njegove ministre da tkaju najbolja tkanja i da će mu napraviti najbolje ruho, ali da će njega moći da vide samo pametni.

"Ne sumnjam ja da su oni dobili najviše što su mogli u pregovorima. Meni je neobično da ljudi sa kojima sam stajao na pozornici na mitingu 'Ne damo Kosovo' sada stoje kao igrači u utakmici gde je hrabrost na većoj ceni od pameti. Nije im lako!", rekao je on.

Kusturica je rekao da je dva puta bio kod ruskog predsednika Vladimira Putina i da mu je on oba puta rekao da Rusi ne mogu da budu veći Srbi od Srba.

"Kada sam mu preneo poruku moje žene Maje da moraju biti veći Srbi od nas rekao je: 'Nije vama lak život, vidim ja'", rekao je Kusturica.

Kusturica je, ponovo, izrazio nezadovoljstvo odnosom pojedinih državnih organa i medija prema njegovom radu, pre svega na Mokroj gori u koju je, kako je rekao, uložio 1,7 miliona evra.

"Revizorska grupa BDO je ustanovila da je vrednost vizitorskog centra i infrastrukture 2,7 miliona evra a Ministarstvo ekologije je uložilo samo milion. E pa, ta vrednost je darovana ljudima i državi. Ja sam za razliku od nevernog Tome, stvarno novac koji je zarađen na filmu i muzici vratio i filmu i muzici. Sve piše na papiru", rekao je on.

POVEZANE VESTI

Nedelja 28.04.2013. 00:58
Sve je receno sa ovim recima Gospodina Kusturice!
Nedelja 28.04.2013. 09:48
СНС је масонска странка. ДС језуитска
Nedelja 28.04.2013. 10:03
Prestankom komunikacije ides na ruku srpskim neprijateljima.Tvoja rec jaca je od bilo cijeg nedela!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online