Nedelja 5. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Subota 27.04.2013.
16:38
Beta A

"Vreme je za reforme a ne referendum"

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović rekao je da nije vreme za refrendum nego za sprovođenje briselskog sporazuma i reforme u Srbiji.

"Prizivanje ili pristajanje na referendum je potpuno pogrešna politika"

"Oni koji posle svega traže ili pristaju na referendum žele da pobegnu od najvažnijih problema Srbije koji nisu u 15 tačaka sporazuma, nego u činjenici da su nam penzioni i zdravstveni sistem kolabirali, škole ruinirane, a privreda na nivou  predindustrijskog doba", naveo je Jovanović u pisanoj izjavi dostavljenoj agenciji Beti.

On je rekao da je prizivanje ili pristajanje na referendum potpuno pogrešna politika i oni koji to danas rade žele da zamagle pitanje sprovođenja sporazuma, koje će biti ključno za budući kurs Srbije i početak pregovora sa Evropskom unijom.
 

"Umesto zaluđivanja građana nemogućim referendumskim pitanjima, zemlju moramo da okrenemo pravim reformama koje su deset godina gurane u stranu i izbegavane pod izgovorom problema oko Kosova", kazao je lider LDP-a i ocenio da je dobro da je izglasan sporazum Beograda i Prištine i da je to bilo moguće isključivo zahvaljujući politici LDP-a koja je godinama, uprkos strašnom pritisku, čuvala politiku realnog i racionalnog pristupa problemu Kosova, dok su drugi rejting sebično gradili na stalnom laganju građana i zloupotrebi kosovskih Srba.
 

"Danas, kada su oni pod pritiskom sloma svog koncepta, prihvatili ono za šta se LDP zalagao pre šest godina, LDP kreće ponovo korak dalje i želi da razgovora o temama koje su pravi problemi Srbije, a daleko su ispred kapaciteta onih koji danas vode zemlju, kao i onih iz opozicije koji im se nude za partnere", naveo je Jovanović.
Prema njegovim rečima, sporazum je dobio veliku većinu u Skupštini Srbije i legitiman je, iako su mnogi poslanici vladajuće većine izbegli obavezu da za njega glasaju.


Jovanović je istakao da je činjenica da je LDP godinama bio u pravu i bio iskren prema svom narodu za tu stranku veliki kapital u trenutku kada je neminovna velika redefinicija političke scene Srbije i kreiranje jasne alternative sadašnjoj vlasti.
"Ta alternativa se ne može oslanjati na one partije koje su godinama bile na vlasti i nisu iskoristile milionsku podršku građana koji su bili za Srbiju u Evropi i razumeli neophodnost rešavanja kosovskog problema", naveo je Jovanović.

POVEZANE VESTI

Subota 27.04.2013. 16:47
Čedi Jovanoviću je najvažnije da u Srbiji sprovede politiku kolonijalista. Tim činom sve sluge konolijalista živeće na visokoj nozi a običan narod u siromaštvu. Što je najgore već je u tom svom naumu uspio. Posle DS u osirošmašavanju Srbije je nastavio SNS. Kad prođe 5 god i i kada se dogodi grčki scenario biće već kasno!
Subota 27.04.2013. 18:42
Juce su na glasanju u parlamentu napokon pale maske.Ono sto je ocigledno je da se stavovi Vucica,Dacica,Djilasa i Jovanovica skoro poklapaju.Koliko je to trenutno lose toliko je i dobro jer se situacija iskristalisala.Brzo ce izbori pa da proverimo tih 38% koje ce po anketama dobiti SNS na narednim izborima.Gospodine Jovanovicu ovo sto radi vlada sa Briselom a sto vi svesrdno podrzavate je protivusta vno jer je KiM sastavni deo Srbije.Juce su u parlamentu pevali kao pesmicu da ako ne prihvatimo briselski sporazum sledi nam izolacija,povratak u devedesete,povlacenje investitora,cak su nam pretili i novom "Olujom"Bice oluje ali na politickoj sceni Srbije.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online