Četvrtak 25. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Ponedeljak 22.04.2013.
16:40 >> 15:28h
Beta A

Poslanici u petak o sporazumu iz Brisela

Sednica Skupštine Srbije o briselskom sporazumu Srbije i Kosova biće u petak, 26. aprila, u 10 sati, rekao je danas predsednik Skupštine Nebojša Stefanović.

Nebojša Stefanović

Posle sednice skupštinskog kolegijuma kojem su prisustvovali šefovi poslaničkih grupa, Stefanović je rekao novinarima da će na toj sednici biti premijer Ivica Dačić i svi ostali članovi Vlade.

Stefanović je rekao da će poslanici rasprvaljati o izveštaju Vlade o pregovorima u Briselu koji će sadržati sporazum. Vlada bi trebalo da sutra Skupštini dostavi taj tekst.

LDP, URS i DS najavili podršku sporazumu


Liberalno demokratska partija, Ujedinjeni regioni Srbije i Demokratska stranka najavili su danas da će u skupštinskoj raspravi podržati sporazum Beograda i Prištine.

Predstavnici LDP i URS-a su posle sednice skupštinskog kolegijuma ocenili da je sporazum trebalo da bude postignut mnogo ranije, a DS je pozvala vlast da kaže građanima istinu o tom dokumentu.

 

Poslanik LDP-a Nenad Milić rekao je da će LDP u raspravi u Skupštini podržati sporazum koji je Vlada Srbije danas prihvatila i da je toj stranci žao što dogovor nije postignut ranije.

 

"Bolje i danas nego nikad. Zbog loše politike u prethodnih 10 godina i duže Srbija je dovedena u situaciju u kojoj nema rešenja kojima možemo da budemo zadovoljni", rekao je Milić. On je ocenio da je trenutna situacija u zemlji loša i da je karakteriše nasilje koje se ponovo rađa.

 

Šef poslaničke grupe URS-a Vladimir Ilić rekao je da će ta partija u Skupštini podržati sporazum sa kosovskim Albancima i da ga smatra važnim jer time Srbija pokazuje da je okrenuta budućnosti.

 

"I G17 plus se zalagaala za ovakvo rešenje. Da smo ga postigli 2003. sad bi bili na pragu EU. Ali bolje ikad nego nikad", kazao je Ilić. On je dodao da sporazum štiti Srbe i da ne priznaje nezavisnost Kosova.

 

Šef poslaničcke grupe DS-a Borislav Stefanović rekao je da sporazum jeste priznavanje Kosova.

 

"DS će glasati u pravcu podrške, ali zahtevamo da vlast pokuša da učini napor i kaže istinu u kakvoj će atmosferi građani da žive", kazao je Stefanović.

 

On je dodao da nije potrebno da se "ide u pravcu bili kakvog referenduma" i ocenio da je red da vlast objasni građanima "šta ovo znči".

 

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 22.04.2013. 17:16
ma mogao je da zakaže sednicu i za 10. septembar... nije morao ovoliko da "žuri".. slina sa novog beograda....
Ponedeljak 22.04.2013. 16:42
Посланици на даљински, или ти на надувавање.
Ponedeljak 22.04.2013. 22:09
Necemo izdajnicku vladu !!!!! O D L A Z I T E !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online