Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Nedelja 21.04.2013.
09:48 >> 10:47h
Beta, Vestionline A

SNS i SPS danas o sporazumu iz Brisela

Srpska napredna stranka i Socijalistička partija Srbije održaće danas sednice stranačkih tela na kojima će razmatrati sporazum koji je srpska delegacija parafirala u Briselu.

Srbija u ponedeljak treba da pošalje zvaničan odgovor da li prihvata sporazum koji su premijeri Srbije i Kosova, Dačić i Tači, parafirali nakon desete rudne pregovora u Briselu
 

Najjača stranka vladajuće koalicije, SNS, o sporazumu sa Prištinom će odlučiti na sednici Glavnog odbora (počinje u 10 časova), a SPS će održati sednicu Predsedništva počinje u 12 časova).

Srbija u ponedeljak treba da pošalje zvaničan odgovor da li prihvata sporazum koji su premijeri Srbije i Kosova, Ivica Dačić i Hašim Tači, parafirali nakon desete rudne pregovora u Briselu.

Sednica SNS - a zatvorena za javnost

Članovi Glavnog odbora (GO) Srpske napredne stranke (SNS) odlučili su da sednica bude zatvorena za javnost.  Novinarima je u Centru "Sava", gde se održava sednica GO SNS, rečeno da će im po završetku sednice biti saopštena odluka.

Srbija inače "gori" zbog pretpostavke da je ovim sporazumom priznata nezavisnost samoproklamovanog Kosova šta lideri SNS-a i SPS-a odlučno negiraju.

"Lažu oni koji govore da je Kosovu priznata nezavisnot. Oni vode istu politiku laži, kao i Hašim Tači i ni u čemu se od njega ne razlikuju", rekao je Aleksandar Vučić, vođa naprednjaka. On je naveo da je Srbija sporazumom u Briselu obezbedila bolju budućnost i dobila šansu da nastavi reforme i da obezbedi više posla za svoje građane.

I lider socijalista, Ivica Dačić naglasio je da "Srbija neće promeniti svoj stav o proglašenoj nezavisnosti Kosova i da nikad neće ostaviti svoj narod".

"Skupština o sporazumu posle odluke vlade"

"Očekujem da se vlada izjasni u sporazumu, i onda ću se ja dogovoriti sa šefovima poslaničkih grupa kada će biti zakazana sednica Skupštine, na kojoj će pregovarački tim obrazloži šta se dešavalo u Briselu, gde je bilo problema", rekao je predsednik Skupštine Nebojša Stefanović na televiziji
"Pink".

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.04.2013. 10:03
Posto su sporazum i igru recima poltronima pisali zapadnjaci kako bi ZASTITILI svoje interese, / posto OVDE O NISTA DRUGO NE IDE, NEGO O KUPOVINU VREMENA ZAPADU /, treba konzultovati pravnike i dati im prilike da kazu svoje mislenje o zameni teza koja se uspesno provodi vec deset godina.Dacicu je uspeh da budemo u kosu sa juznoamerickim i africkim banana drzavama koje kontrolisu, dok nam se prebacuje ruska/ BRIKS gubernija bez koje INACE nema svetske ekonomije niti zapada. Nema predaje.REFERENDUM. Vidimo se na protestu.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online