Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
31
Nedelja 21.04.2013.
13:03
J. ARSENOVIĆ, B. RAJIĆ - Vesti A

Izdaja, tražimo referendum!

Predstavnici svih političkih stranaka i pokreta u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica na preksinoć hitno održanom sastanku jednoglasno su odlučili da se sporazum koji je parafiran u Briselu ne primenjuje u toj opštini!

Srbi sa severa Kosova najavljuju neposlušnost Beogradu
 

Oni su za sutra najavili veliki narodni sabor u Mitrovici na kome će odbaciti sporazum i s koga će uputiti zahtev državnim organima Srbije da ne potpišu parafirani sporazum za koji kažu da je protivan Ustavu Srbije.

Odbili da idu u Kruševac

Nikolić, Vučić i Dačić pozvali su predsednike srpskih opština sa severa i načelnika kosovsko-mitrovičkog regiona da u subotu dođu u Kruševac, gde je državni vrh prisustvovao svečanosti povodom Dana Vojske kako bi im objasnili šta su to parafirali u Briselu.
Kako "Vesti" saznaju, Srbi su odbili poziv i poručili vladajućem trojcu da oni dođu u Mitrovicu i tu objasne narodu svoju "državničku odluku".

Jedan od lidera kosmetskih Srba Marko Jakšić najavljuje da će Srbi u ponedeljak formirati i srpsku skupštinu koja će obuhvatiti ne samo srpske opštine sa severa, već će biti otvorena i za Srbe južno od Ibra.

Srbi sa severa su jedinstveni i u nameri da već od ponedeljka krenu sa sakupljanjem 100.000 potpisa širom Srbije sa zahtevom da se raspiše referendum na kome će se građani izjašnjavati da li su za EU ili za Kosovo.


- DSS ima sporazum sa naprednjacima da oni neće taj zahtev za referendumom da blokiraju, pa ako građani kažu da im je važnija EU, neka onda vlast promeni Ustav i otpiše deo teritorije. Ali, ako građani kažu da im je važnije Kosovo, onda vlada mora da podnese ostavku i raspiše vanredne izbore - dodaje Jakšić.


Za Srbe sa severa nema spora da je na delu teška izdaja.
- Iako nije prva u istoriji našeg naroda, ona je najteža jer je sada država pristala da ukine samu sebe, i to zbog nekakvog datuma! U stvari, mislim da se radi pre svega o obavezi koju su na sebe prihvatili Vučić i Nikolić iz vremena kad su razbijali Srpsku radikalnu stranku i kad su na sebe preuzeli da žrtvuju KiM, a da će im kao bivšim radikalima biti oproštena radikalska prošlost i omogućeno da formiraju vladu. Na zapadu su procenili da će narod lakše kapitulaciju progutati kada je potpišu evroradikali, nego Tadićevi evroslinavci - zaključuje Marko Jakšić.

Premijer da sprovede Sporazum

Poslušnost svojoj matičnoj partiji odbio je i Krstimir Pantić (SNS), zamenik direktora vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju.
- Niko nema pravo da ubeđuje Srbe na severu da će živeti bolje jer će komandiri policijskih stanica biti Srbi. To nije ustupak jer su i do sada sada komandiri bili Srbi... Šaljem poruku zvaničnom Beogradu, ali i premijeru Dačiću da on uzme ovaj sporazum i da dođe da ga sprovede zajedno sa Hašimom Tačijem - rekao je Pantić.

POVEZANE VESTI

Nedelja 21.04.2013. 13:04
Референдум па онда издајнике обесити! По кратком поступку!!!
Nedelja 21.04.2013. 14:14
Ne podrzavam bilo kakav dogovor sa onim kriminalcem Tacijem, iz prostog razloga sto je on jedan od najvecih terorista i sluga SAD-a... Ali hajde neko bar da mi kaze koje realno resenje za Kosovo ima(znaci nemojte ono idemo da poteramo Siptare u Albaniju itd, kad njih stiti NATO i jasno je da mi tome fizicki ne mozemo parirati)... Srbi koji su ostali na Kosovu zive u strahu svaki dan, bacaju im bombe u kuce napadaju decu, itd, ovim ''sporazumom'' bi to trebalo da prestane(valjda).. Znaci hajde neko normalno da mi kaze koje je drugo resenje, jer svi pljujete ove sa vlasti(koje ni ja ne volim, kao i sve politicare uostalom), a niko nema drugo resenje...
Nedelja 21.04.2013. 14:18
Cim se skupe dva Srbina jedan mora da je izdajnik. Mi smo narod koji vec vise od 600 god. ima sinonim za izdajnika u vidu jednog coveka.Vuka Brankovic.A taj Vuk Brankovic u stvari nije izdajnik.Vec je to covek koji je proveo vecinu svog zivota boreci se protiv Turaka.Na kraju je i utamnicen i ubije od strane Turaka.A sin kneza Lazara koji je ratovao za Turke i cak odlucio o ishodu jedne od najvecih bitaka srednjeg veka,njega ne nazivamo izdajnikom.Ja naravno ne mislim da je on izdajnik. Suvise olako mi nakacimo nekom epitet "izdajnik".
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online