Subota 20. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.04.2013.
21:32
Beta A

Srbi sa KiM: Nećemo da živimo u nezavisnom Kosovu

Predstavnici četiri srpske opštine na severu Kosova i Metohije poručili su da građani Srbije sa severa pokrajine nikada neće prihvatiti da žive u nezavisnom Kosovu i da je vlast potpisivanjem sporazuma s Prištinom prekršila Ustav Srbije.

Krstimir Pantić

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić je na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici rekao da Srbi ne privataju albanske institucije i da neće dozvoliti da zaživi nezavisno Kosovo, niti da se uspostavljaju zakoni takozvane Republike Kosovo.

"Ovo je uvek bila i biće Srbija, sve dok smo mi i naši građani ovde", rekao je Pantić i izrazio uverenje da će Srbi uspeti da se suprotstave pretnjama i da će sačuvati taj deo teritorije Srbije.

Pantić je rekao da Srbi sa severa Kosova nemaju tekst sporazuma ali da je on za njih neprihvatljiv, prema onome što je objavljeno u albanskim medijima.

"Policija i pravosuđe će, prema sporazumu, raditi po kosovskim zakonima i to je definitivno povlačenje države Srbije sa ovih prostora", rekao je Pantić i najavio da će, posle konsultacija sa građanima, učiniti sve da se ni taj, kao ni svi prethodni sporazumi, ne sprovedu na terenu.

On je uputio poziv građanima da ostanu mirni, budu uz lokalne samouprave, da ne podležu emocijama i da ostanu hrabri, kao što su bili prethodnih 14 godina.

Nedeljković: Ko sme da nam oduzima suverenitet

Radenko Nedeljković

Načelnik Kosovsko-mitrovačkog okruga Radenko Nedeljković rekao je da je neko dao sebi za pravo da "narodu na Kosovu i Metohiji oduzme suverenitet, da prihvati sedam uslovnih principa nemačke vlade i da Beograd izvrši pritisak i promeni svest Srbima na Kosovu". On je uputio državnom vrhu poruku da sa svojim porodicama dođu i žive na Kosovu i Metohiji, za koje tvrde da nije nezavisno.

 

"Prekršen je Ustav Srbije, onaj na kojem su državnici polagali zakletvu. Trebalo je prvo da promene Ustav pa tek onda da potpisuju ove sramne sporazume", rekao je Nedeljković i dodao da je ono što nisu mogli da urade Albanci i međunarodna zajednica na Kosovu uradila vlast u Srbiji.

Milović: Prevareni smo

Dragiša Milović

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović nazvao je pregovore u Briselu farsom i pozorišnom predstavom i naglasio da je Priština u pregovore ušla da bi četiri opštine na severu integrisala u kosovsko društvo.

"Prevareni smo, izigrani i razočarani, ali nema mesta za paniku jer mi nećemo dozvoliti da zaživi neka fantomska država", rekao je Milović.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić rekao je da vlast zaslužuje prezir ali da Srbi, bez obzira na nepovoljan razvoj situacije, moraju mirnim putem da se izbore za opstanak u državi Srbiji.

Jakovljević: Raspisati referendum Kosovo ili EU

Poslanik iz Leposavića Bojan Jakovljević je rekao da, ako je tačno ono što je u albanskim medijima objavljeno, onda na Kosovu više neće biti srpskih institucija.

On se založio za održavanje referenduma u celoj Srbiji na kome bi se građani izjasnili da li su za Kosovo i Metohiju u sastavu Srbije ili za Evropsku uniju.

Za ponedeljak 22. april, u podne, na Trgu Šumadija u severnom delu Kosovske Mitrovice, najavljen je narodni sabor na kome će najverovatnije biti doneta odluka o formiranju Skupštine severnog Kosova i Metohije.

POVEZANE VESTI

Petak 19.04.2013. 21:40
Da se raspise referendum o datumu pristupanja EU. Da se spremimo za albansko-EU-US oluju, da prihvatimo izbegle ljude.Pocistimo dvoriste,pa pocnemo nove pregovore pod okriljem Iskandera i to bas u onom trenutku kad Mordor okrene oko prema svom problemu na BI. Senat SAD je dao zeleno svetlo za moguci vojni udar na Iran.Cika Vlada ce da da mig.
Subota 20.04.2013. 00:27
Ovo vlasti Srbije već rade od91.godine! Ljudi Srbi su najviše bili ugroženi od onog ko je vladao Srbijom i taj trend se i dalje nastavlja!! DOKLE ???
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
  • 2024 © - vesti online