Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
14
Petak 19.04.2013.
19:04
Beta A

Tači: Priznata nezavisnost Kosova

Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je danas da sporazum Beograda i Prištine, parafiran u Briselu, jamči "priznanje Kosova, njegovog međunarodnog subjektiviteta, suvereniteta i teritorijalnog integriteta".

Hašim Tači, premijer samoproklamovane republike Kosovo
 

Tači je naglasio da je to "istorijski sporazum" koji "utire put daljoj normalizaciji odnosa Srbije i Kosova. On je ocenio da se time pruža "ruka pomirenja između Srba i Albanaca koji su u prošlosti imali teške sukobe i trenutke".

Pročitajte sve o Dijalogu Beograda i Prištine ovde

Upitan da prokomentariše izjavu premijera Srbije Ivice Dačića da su svi srpski uslovi prihvaćeni, Tači je kazao da su Srbi i u prošlosti govorili o svojim pobedama, ali da će praksa pokazati kako stvari tačno stoje.

Visoka predstavncia EU Ketrin Ešton saopštila je posle današnje, desete runde pregovora u Briselu da su premijeri Srbije i Kosova Ivica Dačić i Hašim Tači parafirali sporazum.

Ona im je čestitala na rešenosti koju su pokazali proteklih meseci kao i na hrabrosti, istakavši da je sporazum za obe strane korak kojim se udaljavaju od prošlosti i približavaju Evropi.

Jahjaga: Sporazum pomaže uspostavljanju saradnje

Jahjaga, koja je danas otputovala u Veliku Britaniju, ocenila je da sporazum predstavlja konkretan doprinos miru i stabilnost u regionu. Kosovska predsednica ističe da dijalog nema alternativu i da je on jedini način za rešenja koja poboljšavaju život građana sa obe strane granice. Jahjaga je, kako je navedeno, telefonom razgovarala s premijerom Tačijem i čestitala mu na postizanju sporazuma i njegovom angažovanju na očuvanju zakonitosti i ustavnosti Kosova.

Halimi: Sporazum vodi normalizaciji odnosa

"Mi u Preševskoj dolini dugo godina čekamo da se normalizuje situacija jer smo i mi taoci nenormalnog stanja", rekao je Halimi agenciji Beta.

"Ne znam detalje sporazuma, ali red je bio da konačno počne normalizacija odnosa Srbije i Kosova i nadam se da će to biti u interesu građana", rekao je Halimi, poslanik Koalicije Albanaca Preševske doline.

POVEZANE VESTI

Petak 19.04.2013. 19:08
Ne bi me čudilo da ne laže.
Petak 19.04.2013. 19:33
Тачи, терористо честитам ти на држави коју ти дадоше српски терористи!
Petak 19.04.2013. 19:08
Hahahahaha...priznali su oni odavno....ali Srbi i normalna Srbija nisu... Vi drzava? nemate nista...preko 60% ljudi nezaposleno.. i da vas priznamo...sta vam vredi kada od ''drzava'' nemate ni D....siromasni ko Kongo, jaki ko Linkestajn! P.S: Tanasko, sta kazes?cije je ideja bolja moja ili tvoja?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online