Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Petak 19.04.2013.
13:12

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 71
A

Rasipaju milione, dok narod gladuje

Za samo tri i po meseca Kancelarija za saradnju s dijasporom i Srbima u regionu potrošila je na putovanja više od dva miliona dinara, odnosno nešto manje od 18.000 evra.

Slavka Drašković
 

U vreme dok je u Srbiji svaka treća gladna osoba - dete, direktorka kancelarije dr Slavka Drašković i njen zamenik Aleksandar Vlajković, sa saradnicima, pomenutu svotu iz državnog budžeta, koji pune građani Srbije, potrošili su na putovanja po Americi, Australiji, Nemačkoj, Austriji, Češkoj, Francuskoj, Albaniji... Nikola Janić iz Srpskog saveza u Švedskoj kaže da je takvo ponašanje državnih funkcionera - sramota.

Troškovi prevoza

 

Za avio-karte Kancelarija je ove godine izdvojila tri miliona dinara, ali i ekstra milion za "ostale opšte usluge", koji će se potrošiti na kako se navodi u informatoru, "avio-prevoz za senior menadžere i eksperte iz dijaspore". Uz to će biti potrošeno i tri miliona dinara na benzin, 800.000 na poklone za "ambasadore i ugledne goste, bedževe, majice, diplome", isto toliko za usluge dostave, a na restorane i reprezentaciju 700.000.

- Rasejanje svojim donacijama pomaže rodbinu najviše što može iako je kriza svuda u svetu, a državni funkcioneri arče pare osiromašenog naroda. Ta njihova putovanja po dijaspori mogla bi jedino da se opravdaju ako bi donosila konkretne investicije i zapošljavala ljude u Srbiji, da bude manje ljudi ispod crte siromaštva, da deca ne gladuju. Ali, značajnijih investicija nema, minimalne su. Tu kancelariju treba ukinuti, a saradnju sa dijasporom Srbija da ostvari preko postojećih Diplomatsko-konzularnih predstavništava i Ministarstva spoljnih poslova. Uštedela bi se znatna sredstva koja bi se mogla usmeriti ka gladnim i bolesnim mališanima u Srbiji - izjavio je za "Vesti" Nikola Janić.


Prema podacima Kancelarije za dijasporu, koja su bila postavljena pa povučena sa njihove internet prezentacije, za nepuna četiri meseca dr Slavka Drašković stigla je da na jedan dan ode u Temišvar, u Čikagu i Njujorku je provela sedam, a u Beču i Lincu po četiri dana. U spisku nije naveden njen višednevni boravak u Moskvi gde je takođe putovala.

Aleksandar Vlajković, zamenik Draškovićeve, u Australiji je boravio dve sedmice, a pre toga u Nemačkoj četiri dana, pa u Makedoniji tri i u Češkoj dva dana.  Savetnik Rastko Janković bio je u Parizu četiri dana, savetnik Simon Đuretić u Albaniji tri dana, a savetnica Svetlana Gvozdenov bila je u BiH dva puta po tri dana.


Iako navode da su službene posete i dužina boravka svedeni na minimum zbog štednje i odgovornosti prema poreskim obveznicima, čelnici Kancelarije, koja je počela da radi u novembru 2012. kada je imenovana direktorka, do kraja te godine proputovali su za 1,3 miliona dinara. Ostatak od 800.000 dinara potrošen je na ovogodišnja putovanja u dijasporu.

POVEZANE VESTI

Petak 19.04.2013. 13:23
A ti dijasporo jedi pastetu iz aldija da posaljes pare koje zavrse na kraju kod vladinih lezilebovica i njenih tajkuna. Samo odlazete neminovni bankrot a posle toga i prociscenje i DUGOROCNO resenje i oslobodjenje Srbije od nagomilanog olosa. Uzgred, skoro niko nas ne voli u matici. Pomozite familiji da se sami snadju i zapocnu da RADE nesto. Sve sto mozete od robe ponesite sa sobom i sto manje para lopovima i neradnicima.
Petak 19.04.2013. 14:14
ДРЖАВА ТРОШИ ПАРЕ НА ЛУКСУЗЕ ДОК МЛАДА ДЕЦА УМИРУ, МИ НЕМАМО ДРЖАВУ, ОГОРЧЕН САМ НА ВЛАСД !!! МОЖЕ ЛИ НЕКО ДА МИ ПОЈАСНИ ЗАШТО ДРЖАВА НЕ МОЖЕ ДА ДА ПАРА ИЗ БУЏЕТА ДЕЦИ КОЈИМА ЈЕ ПОТРЕБНО ПАР ХИЉАДА ЕВРА ДА БИ САЧУВАЛА СВОЈ ЖИВОТ, ЗАШТО ЗА ТО ДРЖАВА НЕМА ПАРА А ЗА ЛУКСУЗЕ И ВОЗИКАЊЕ ИМА ??? !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online