Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 15.04.2013.
16:43
Telegraf A

Čanak bio na skupu secesionista i autonomaša Evrope

Lider Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak, zajedno s potpredsednikom stranke Đorđem Stojšićem, prisustvovao je 12. aprila ove godine sastanku partija iz Evrope koje se zalažu za autonomiju, secesionizam ili čak ocepljenje!

Nenad Čanak, lider Lige socijaldemokrata Vojvodine
 

Čanak i Stojšić su u Južnom Tirolu boravili u svojstvu posmatrača na skupu pod nazivom “European Free Alliance“, na kome je, kako saznajemo, bilo reči i o Vojvodini.

"Etiketiraje Čanka nije nikakva novost, ono traje 20 godina"

Stojšić tvrdi da su raniji, ali i budući napadi na Čanka i LSV “politički smišljeni i već viđeni” i da kao takvi nisu vredni komentara.

"Etikete o nama kao secesionistima stare su 20 i više godina i ne predstavljaju nikakvu novost, to bi trebalo da zna i Bajatović", poručuje Stojšić

Skupu su prisustvovale različite političke partije u Evropi koje se zalažu ili za punu političku nezavisnost (državnost), za neki oblik prenosa ili samoupravljanja za svoju zemlju i region.

Zanimljivo je da je potpredsednik Socijalističke partije Srbije Dušan Bajatović na mitingu u Novom Sadu održanom istog dana, 12. aprila, okupljenima rekao je da se lider LSV u vreme kada se pokreće pitanje separatizma Vojvodine nalazi u Južnom Tirolu, gde su se okupili svi uticajniji secesionisti i autonomaši, i da to nema ništa čudno.

"Na skup "European Free Alliance" dolaze stranke koje su deo Evropskog parlamenta, koje imaju svoj poslanički klub u njemu i bore se za pitanja autonomije i secesionizma. Mi smo bili pozvani da u svojstvu posmatrača prisustvujemo tom skupu i mi smo se tom pozivu odazvali, a imamo i nameru da se jednog dana i aktivnije uključimo u rad te organizacije", potvrđuje u izjavi za portal Telegraf.rs potpredsednik LSV i akter skupa Đorđe Stojšić.

Prema njegovim rečima, Nenad Čanak i on su na tom sastanku uspostavljali kontakte s političkim istomišljenicima i razgovarali o mnogim pitanjima.

"Čanak i ja smo dogovarali saradnju za neke buduće dane, a teme za razgovor bile su regionalizacija i autonomija kao i saradnja", otkriva Stojšić.

Stojšić tvrdi da se na sastanku u Južnom Tirolu nije govorilo o otcepljenju Vojvodine, ali da je bilo govora o njoj, jer to pitanje zanima evropske parlamentarce.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.04.2013. 17:01
Bitange iz Evrope organizuju skupove o secesiji ali ne u svojim zemljama. Pre godinu je glavni zagovornik secesije Tirola od Austrije gle poginuo u saobracajnom udesu. Niko nista nije video a covek poginuo i sve demokratski. A ove bitange treba zabraniti zakonom .
Ponedeljak 15.04.2013. 20:52
Kako to da onda Mile Dodik nije bio pozvan da mu pomognu da se RS otcijepi ??
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online