Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Ponedeljak 15.04.2013.
15:06
Beta A

Jerkov: Diktator je Vučić, a ne Pajtić

Portparolka Demokratske stranke (DS) Aleksandra Jerkov odbacila je optužbe potpredsednika Srpske napredne stranke (SNS) Igora Mirovića, koji je za predsednika Vlade Vojvodine i potpredsednika DS Bojana Pajtića rekao da je "diktator" i dodala da je pravi diktator zapravo lider "naprednjaka" Aleksandar Vučić.

Mirović brine o Vojvodini, a hteo da deportuje nesrbe, podseća Jerkov
 

"Vređa inteligenciju građana Srbije kada neko čiji lider stranke određuje visinu pretplate za RTS, rešava problem sa povećanim nivoom aflatoksina u mleku, najavljuje hapšenja, brine o fudbalskim klubovima, koordinira radom svih tajnih službi i vodi pregovore o Kosovu, optužuje bilo koga da je diktator. Time pokazuje koliko ceni građane i šta misli o njima", kazala je Jerkov.

Dodala je da građane naročito vređa kada ih demokratiji uči osoba poput Igora Mirovića, koji je početkom devedesetih godina, kao tadašnji funkcioner Srpske radikalne stranke, zagovarao etničko čisćenje građana nesrpske nacionalnosti iz Vojvodine.

"Reč je o osobi koja je poručivala Mađarma i Slovacima 'marš iz Vojvodine' i koja im je nudila sendviče i stočne vagone za odlazak od svojih kuća", kazala je Jerkov.

Ona je podsetila da se tadašnjem Mirovićevom partijskom šefu Vojislavu Šešelju sudi u Hagu., između ostalog i za etničko čišćenje nesrpskog stanovništva iz Vojvodine.

Igor Mirović je danas optužio Bojana Pajtića da je diktator, ponovio zahtev da pokrajinski premijer podnese ostavku i dodao da SNS neće razgovarati o Predlogu deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 15.04.2013. 15:15
ШТА ЈЕ БИЛО А ??? БОКИЈУ СЕ ДРМА СТОЛИЦА ??? АКО АКО БИЛО ЈЕ И ВРЕМЕ !!!
Ponedeljak 15.04.2013. 15:43
http://srbin.info/2013/04/ako-beograd-i-pristina-potpisu-sporazum-slovacka-priznaje-kosovo/ Evo, pa da se vidi tko koga vise laze.Ovu u aps takodje, posto je na odgovornom mestu zamajavala i dalje zanajava narod. Evo za utopiste za bracom Slovacima. Isto tako ce i ostatak radi dugova i ma..er vlastitu da proda.Ne ide o to sta misli narod vec sta mogu nesposobne tehnokratske vlade.Upravo iste sacinjavaju slicni ovoj Jerkov, Pajticu, Tadicu, Djilasu. Npr Cesi su priznali da im 94% politike kreira Brisel, dakle ostaju im zelene povrsine i fudbalska liga.
Utorak 16.04.2013. 07:10
Po čemu bi Mirović bolje vodio Vojvodinu od Pajtića, ili bilo koga drugog? Teško će još i njega da nametnu Vojvođanima.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online