Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Četvrtak 11.04.2013.
14:35
Beta A

"Srbiju niko ne tera da postane član EU: Datum do avgusta?"

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Vensan Dežer izrazio je nadu da će do kraja njegovog mandata u avgustu ove godine Srbija barem dobiti datum za početak pregovora o pristupanju EU. U razgovoru sa srednjoškolcima u beogradskom Domu omladine on je rekao da Srbiju niko ne tera da postane članica EU, ali da EU smatra da je Srbiji mesto u toj organizaciji.

Pristupanje EU kao stupanje u brak: Nadam se da će do kraja mog mandata u avgustu Srbija barem dobiti datum za početak pregovora
 

Vensan Dežer je naveo da bi članstvo u EU otvorilo nove velike mogućnosti za Srbiju i njene građane u pogledu ekonomskog razvoja, poboljšanja uslova u zdravstvu i školstvu i povećanju ukupnog kvaliteta života.

Osvrnuvši se na pitanje Kosova i Metohije, Dežer je rekao da EU ne traži od Srbije da prizna Kosovo, već da želi da Beograd i Priština normalizuju odnose i da se u celom regionu učvrsti mir i stabilnost.


Šef Delegacije EU je rekao srednjoškolcima da Srbija mora da modernizuje svoje školstvo, sprovede reformu pravosuđa, nastavi brobu protiv korupcije i poboljša svoju ekonomiju. To je, kako je ocenio, jedini način da se poboljša kvalitet života
građana u Srbiji. 

U razgovoru sa srednjoškolcima u beogradskom Domu omladine Dežer je rekao da EU smatra da je Srbiji mesto u toj organizaciji
 

Dežer je pristupanje EU uporedio sa stupanjem u brak navodeći da nakon što Srbija počne pregovore dve strane će pripremiti sporazum o pristupanju koji će biti potpisan kad ti pregovori budu uspešno završeni.


Učenici drugog razreda srednje škole iz Lebana, Niša, Rače, Vršca, Leskovca i Beograda između ostalog su pitali Dežera o Kosovu, o dobicima i gubicima Srbije ulaskom u EU i mogućnostima za školovanje studenata iz Srbije uz emljama EU.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 14:42
Надам се да никада нећемо ни ући у еу
Četvrtak 11.04.2013. 14:37
Тера нас влада на силу у ЕУ, питање је само због чијих интереса она хрли у ЕУ док нам ти исти цепају државу !!!
Četvrtak 11.04.2013. 15:45
Srbiju političari teraju da postane član EU. Zašto? Zato što im to omogućuje da se bogate na prodaji državne imovine; zato što neće biti odgovorni ako državi ide loše jer eto, EU je odgovorna a ne oni; zato što će oni biti odgovorni ako državi ide dobro jer eto, oni su nas uveli u EU. Za svaku izdaju države i državnih interesa biće dobro plaćeni pa će i oni moći ići na letovanja od 20 hiljada eura kao Čeda Jovanović.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online