Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 11.04.2013.
10:04
Danas A

Vučić "na vezi" sa zvaničnicima SAD i Nemačke o sporazumu

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić ovih dana je u stalnom kontaktu s visokim zvaničnicima SAD, Nemačke, Velike Britanije i Francuske, kao i s predstavnicima ostalih ključnih zemlja međunarodne zajednice, kako bi što pre bio usaglašen i potpisan sporazum Beograda i Prištine, saznaje beogradski list Danas iz više diplomatskih izvora.

Traži se rešenje za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vučić u stalnom kontaktu sa zvaničnicima evropskih zemalja i Sjedinjenim Američkim Državama
 

Prema rečima sagovornika Danasa Vučić je "na vezi“ s Filipom Gordonom, pomoćnikom američkog državnog sekretara Džona Kerija za Evroaziju, i Kristofom Hojzgenom, savetnikom nemačke kancelarke Angele Merkel za spoljnu politiku, s kojima razgovara o načinima da se poboljša predlog EU za sporazum s Prištinom, koji je Vlada Srbije u ponedeljak odbila da potpiše.

Eštonova u Boegradu 17. aprila?

Danasovi zapadni izvori navode da bi do novog susreta Dačića i premijera Kosova Hašima Tačija, što je i bio zahtev Beograda, moglo da dođe samo ukoliko obe strane budu spremne da potpišu sporazum. Postoji mogućnost da dodatna runda pregovora Beograda i Prištine bude održana početkom naredne sedmice, u ponedeljak ili utorak, 15-16. aprila. Ipak, odluka još nije doneta jer "produžetaka" neće biti ako dogovor unapred nije poznat, ističu sagovornici Danasa.

 

Pojedini mediji su objavili da EU planira da do 16. aprila organizuje još jednu rundu pregovora, kao i da bi visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton mogla da poseti Beograd u sredu, 17. aprila.

Aleksandar Vučić je ovih dana pod žestokim pritiskom, s obzirom na to da su premijer Ivica Dačić i predsednik države Tomislav Nikolić na službenim putovanjima u Moskvi, odnosno u Njujorku. Vučić je nezadovoljan zato što praktično tri dana sam na leđima nosi Amerikance, Nemce, Francuze i Brisel, dok su Nikolić i Dačić odsutni, kažu zaadni diplomatski izvori Danasa.

Sagovornicibeogradskog lista objašnjavaju da se vode konsultacije "svih sa svima", odnosno da i Beograd i Priština, ali i Brisel, komuniciraju sa zvaničnicima najmoćnijih zemalja sveta ne bi li se došlo do sporazuma koji bi bile spremne da potpišu obe strane.

Srbija trenutno čeka novu ponudu EU i radi na tome da ona bude što prihvatljivija, a kada stigne, odluku o njoj doneće državni vrh, koji bi se najranije mogao sastati u petak, po povratku Dačića i Nikolića iz inostranstva, saznaje Danas.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 11.04.2013. 10:19
Treba NATO zlikovcima jasno dati do znanja da je Kosovo Srbija i nije nezavisna drzava i sve manje od tog ne moze da prodje. Drzati se rezolucije 1244 i obezbediti povratak nasih ljudi i snaga na okupiranu teritoriju, napraviti popis stanovnistva i sve koji su ilegalno usli za vreme teroristickih napada i posle, napolje, nazad u Albaniju. Eto, to bi bio neki minimum za pregovore.
Četvrtak 11.04.2013. 10:34
Oni su dali šiptarima Kosovo i ovo šta se sada događa oko severa nema veze s pregovorima nego sa diktatom. Kosovo nikada nećemo vratiti bez rata. Čak ni sever Kosova ne možemo sačuvati bez rata. Mislim da bi bilo bolje da smo to shvatili i na to se pripremili.
Četvrtak 11.04.2013. 10:20
Znaci ovo do sada je ipak samo mazanje ociju narodu ! Cuj traze nove predloge od cetiri zlikavske zemlje koje su nas bespravno bombardovale a sta je sa rezolucijom 1244 zasto je ne spominju ! Probudi se Srbijo !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online