Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Sreda 10.04.2013.
22:17
Beta A

Dačić: Teško će se pregovori o Kosovu vratiti u UN

Predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić rekao je u sredu u Moskvi da je nekorektno da Srbija misli da će se tako lako pregovori s Prištinom vratiti pod okrilje Ujedinjenih nacija.

Ivica Dačić: Nismo konsultovali i obavestili Rusiju kad je trebalo, sad ne možemo da očekujemo da problem prebacimo u Ujedinjene nacije
 

"Moramo da budemo iskreni i pošteni - mi smo prebacili problem na EU predlogom Srbije koji je usvojen u okviru Rezolucije Generalne skupštine UN a da nismo konsultovali i obavestili Rusiju. Sada je malo nekorektno da mislimo da će tako lako moći da se taj proces vrati u UN", rekao je Dačić za Radioteleviziju Srbije.


On je kazao da je s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u Moskvi sagledao realno situaciju u vezi sa problemom Kosova.


Dačić je rekao da su Putin i premijer Rusije Dmitrij Medvedev obećali da će u okviru svojih razgovora s vodećim svetskim državnicima probati da se konsultuju sa njima o naboljim načinama i metodama na koje bi moglo da se reši pitanje Kosova u obostranom interesu.


"Putin mi je obećao da će o tome razgovarati sa vodeći državnicima zapada, od SAD, Nemačke, Francuske... Siguran sam da će to mnogo doprineti da i oni vide da neko stoji iza nas, jer ovako je izgledalo da je Srbija sama na međunarodnoj sceni, okružena zemljama koje su gotovo sve članice NATO pakta ili idu ka NATO paktu i zemljama koje idu ka EU", rekao je Dačić.


On je naveo da je Putin realan čovek, da ima racionalan pristup problemima i da je svestan situacije, okruženja i geopolitičkog položaja Srbije i dodao da Rusija ne očekuje da Srbije promeni svoj strateški pravac ka Evropskoj uniji.


"Mi se ne graničimo sa Rusijom. Želimo najbliže moguće odnose s Rusijom. Rusija je najveći prijatelj koga imamo na celom svetu. Treba da nađemo prave forme za razvoj odnosa", kazao je Dačić i dodao da Srbija u teškim okolnostima ne može sama.


Dačić je kazao da je predsedniku Rusije uručio pismo srpskog patrijarha Irineja, a da je Putinu i Medvedevu poklonio po jednu ikonu sa Kosova i dva kandila iz Prizrena.


Dačić, koji predvodi delegaciju Srbije, u četvrtak završava posetu Rusiji susretom sa zvaničnikom VTB banke Vasilijem Nikolajevićem Titovim.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.04.2013. 22:23
Putin je to trebo da isamara i najuri.
Sreda 10.04.2013. 22:27
Дачићу опет нас брукаш! Ухвати се микрофона и затвори се у неки бункер да те народ више негледа!
Sreda 10.04.2013. 22:31
А ШТО СТЕ ГА МАЈМУНИ ИЗВУКЛИ ИЗ ОУНа ЕУ ЋЕ ДА РЕШИ ПРОБЛЕМ? КО ЈЕ АКТИВИРАО МИСИЈУ ЕУ- РО- ЛЕКС НА кИм? НЕ ЗАБОРАВИТЕ ЗА ОВО СУ КРИВИ БОТА И ЈЕРЕМИЋ !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online