Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
13
Sreda 10.04.2013.
20:49
Beta A

Nemačka: Srbi, pustite EU, važnije su vam reforme

Predstavnik nemačkog parlamenta Ginter Krihbaum rekao je u sredu da je za Srbiju od datuma za početak pregovora za EU važnije da sprovede reforme, a potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić je rekao da to znači da verovatno nema ništa od datuma u junu.

Ginter Krihbaum: Dajte prednost kvalitetu u odnosu na brzinu
 

"Pretpostavljam da je poruka trebalo da bude da verovatno od datuma nema ništa. Samo je to na pristojan i lep način saopšteno. Takvom porukom sam veoma razočaran", rekao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare u Beogradu sa nemačkim i francuskim parlamentarcima.


Vučić je to rekao nakon obraćanja Krihbauma, koji je rekao da se ne treba fiksirati na datum, nego da li su reforme uspešne.


"Kad je u pitanju datum za EU prednost bi trebalo dati kvalititetu u odnosu na brzinu. Mnogo je važnije kada će se pregovori završiti i reforme biti sprovedene", rekao je Krihbaum i dodao da je datum u odnosu na to manje značajan.


Upitan o rekacijama na odluku Vlade da odbije da potpiše predloženo rešenje za Kosovo i zatraži nastavak dijaloga, Vučić je rekao da su rekacije bile očekivane, ali da su neke zemlje bile zabrinute kako će se dijalog dalje nastaviti.


"Ali niko neće baciti pod noge ono što smo u prethodni sedam meseci radili. Ne možete probleme od 100 godina rešiti za dan", kazao je Vučić.


Upitan da li će Srbija dobiti datum u junu, Vučić je rekao da neće ništa vremenski da ograničava.


"Što se tiče odnosa Bundestaga i francuskog parlamenta, mi poštujemo goste, ali od njih zavisi i kakavu će ocenu dati Srbiji. Siguran sam da će primetiti da smo više napredovali u poslednjih sedam meseci u nego za poslednjih sedam godina", rekao je Vučić.

POVEZANE VESTI

Sreda 10.04.2013. 20:54
Пустите ЕУ важнија вам је Србија!
Sreda 10.04.2013. 21:51
Да је Вучић пратио наше коментаре мого је ти и пре пар месеци да зна! Значи, Вучићу слушај своје грађане и мани се Брисела, Берлина и вашингтона!
Sreda 10.04.2013. 21:48
Nekoliko puta sam vec komentarisao da od datuma nece biti nista. I EU je odahnula sto nismo prihvatili sporazum a i tako je sacinjen da ga ne prihvatimo. Vec gomila politicara iz EU stalno govori kako se EU nece dalje siriti i da je cak i za Hrvatsku bilo a i sada traje protivljenje za ulazak. Ovim je jasno ubrzano potvrdjeno da od datuma ne bi ni bilo nista ni da smo prihvatili sporazum jer je govornik na brzinu rekao sta je imao i zbrisao sa govornice da izbegne dalja pitanja o datumu. Cela igra se svodi da masuci datumom pokusaju da izvuku maksimum za Kosovo i to je bio i njihov rizik jer ni oni nisu znali koliko lude politicare mozemo da imamo i sta bi nam ponudili da smo pristali.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online