Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Utorak 09.04.2013.
15:40
Beta A

Srbi sa Severa podržavaju državni vrh

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova podržali su danas državni vrh Srbije u, kako se navodi, očuvanju države Srbije na Kosovu i Metohiji i predložili da se pregovori nastave pod okriljem SB UN.

Predstavnici političkih stranaka sa severa Kosova
 

Oni su na zajedničkoj konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici ponovili da su čvrsto odlučili da ne napuštaju Kosovo i pozvali građane da ne nasedaju na provokacije i redovno obavljaju svakodnevne poslove. Načelnik Kosovskomitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković je rekao da je odluka Beograda dobra za dalje pregovore.

"Srbi sa Kosova i Metohije su ohrabreni i sada imaju nadu da će ostati i opstati na svojim vekovnim ognjištima", rekao je Nedeljković i izrazio očekivanje da će predstavnici Vlade Srbije da prenesu stav Srba sa KiM da se u Pokrajinu što pre vrati ruski kontigent Kfora, a Ruska Federacija uključi o pregovore o Kosovu.

Ponovio je da Srbi sa severa ne žele integraciju u kosovske institucije i od predstavnika međunarodnih snaga zatražio da u skladu sa svojim mandatom osiguraju mir i bezbednost za sve građane.

Uz naglasak da prisustvo svih predstavnika političkih partija i stranaka na jednom mestu potvrđuje jedinstvo Srba sa severa KiM , predstavnik URS Stojanka Petković je ocenila da u novim pregovorima mora biti postignuto rešenje koje će biti u korist Srba na Kosovu i drzave Srbije.

"Nema potrebe da građani budu uznemireni i uplašeni, pretnje Hašima Tačija su njegov marketing pred izbore koji slede", rekla je Stojanka Petković i dodala da se svaki problem mora rešavati mirnim putem.

Predstavnik DSS-a Časlav Sofronijević je preneo da su od predstavnika Kfora zatražili da osigura mir i bezbednost i dobili obećanje da će tako biti. Predstavnik SPS Ninoslav Đelić je, između ostalog, rekao da je "dobro što je Srbija prvi put u pregovorima izašla sa svojim planovima i ciljevima od kojih neće da odustane".

Predstavnik SNS Bogdan Špadijer je naglasio da "odluka o odbijanju briselskog dogovora nije iznenadila Srbe na KIM jer su znali da će vlada stati uz svoj narod i zaštititi njegove interese". Predsednik SNV severnog KiM Milan Ivanović se zauzeo da u pregovaračkom timu budu i predstavnici Srba sa severa Kosova i ostalih delova Pokrajine i da budu iz različitih stranaka.

Predstavnik Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda. Oliver Ivanović", Milan Kosovac smatra da je dobro što Ustav Srbije neće biti promenjen jer to garantuje opstanak Kosova u sastavu Srbije.

Predstavnici političkih partija sa severa KiM od pregovaračkog tima Beograda očekuju da ne odstupi od svojih ciljeva, a to su očuvanje integriteta i suvereniteta zemlje, zajednički je ocenjeno na konferenciji za novinare.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online