Petak 24. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
9
Ponedeljak 08.04.2013.
14:52 >> 17:20h
Beta A

Srbi sa KiM: Ako Tači krene na sever, udrite svim raspoloživim sredstvima

načelnik Kosovskomitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković poručio je premijeru samoproklamovanog Kosova Hašimu Tačiju da ne bi trebalo da se "upušta u avanturu i nasilno kreće na sever Kosova".

"Od naše države Srbije, Vlade, predsednika, očekujem da sa najvišeg državnog vrha pošalju jasne poruke Prištini i Tačiju, ukoliko krene na sever KiM da će zvanični Beograd reagovati svim raspoloživim sredstvima da bi zaštitio svoje građane u ovom delu pokrajine, što je njihova ustavna obaveza", rekao je Nedeljković.

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova ocenili su da se sva sporna pitanja u Pokrajini mogu rešiti samo mirnim putem i dijalogom, ako ne pod okriljem EU, onda u Savetu bezbednosti UN.

"Hašim Tači želi da postigne jedan cilj, a to je izvrši psihološko-propagandni pritisak na Srbe i ostale građane lojalne državi Srbiji kako bi se iselili", rekao je Nedeljković posle zajedničkog sastanka predsednika opština, skupština opština i čelnika političkih partija sa severa Kosova.

Foto: Ilustracija

Nedeljković je građanima poručio da "ne nasedaju na provokacije, da budu na svojim radnim mestima, u svojim domovima, ali da moraju da budu obazrivi".

"Priština pokušava da stvori alibi za neku intervenciju koju bi na severu Kosova i Metohije izvršila sa međunarodnom zajednicom, Kforom i Euleksom", rekao je Nedeljković i dodao da je ovih dana uočljivo da pripadnici saobraćajne i pogranične policije KPS-a "ulaze na sever sa ciljem da izazovu incidente koji bi bili povod za
intervenciju".

"Ono što nas brine je to što predstavnici međunarodne zajednice ćute kada su u pitanju pretnje koje dolaze od takozvanog predsednika Vlade Kosova", rekao je načelnik Okruga i pozvao komandanta Kfora i šefa Euleksa da se jasno odrede kada su u pitanju te pretnje.

"Očekujemo od međunarodnih predstavnika da u skladu sa svojim mandatom rade svoj posao, a mi želimo da zajedno sa njima očuvamo mir i stabilnost", rekao je Nedeljković.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 08.04.2013. 15:30
Од власти у Београду помоћ не очекујте.
Ponedeljak 08.04.2013. 15:47
TACIJU TREBA NAPRAVITI PRITISAK S NOGOM NA GLJAVA
Ponedeljak 08.04.2013. 16:09
nece ni ovo dugo, po mom misljenju 2015g ma sta da se desi KiM ce opet biti u sastavu Srbije ali 80% ociscen od siptara.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online