Ponedeljak 08.04.2013.
14:52 >> 17:20h
Beta

Srbi sa KiM: Ako Tači krene na sever, udrite svim raspoloživim sredstvima

"Od naše države Srbije, Vlade, predsednika, očekujem da sa najvišeg državnog vrha pošalju jasne poruke Prištini i Tačiju, ukoliko krene na sever KiM da će zvanični Beograd reagovati svim raspoloživim sredstvima da bi zaštitio svoje građane u ovom delu pokrajine, što je njihova ustavna obaveza", rekao je Nedeljković.

Politički predstavnici Srba sa severa Kosova ocenili su da se sva sporna pitanja u Pokrajini mogu rešiti samo mirnim putem i dijalogom, ako ne pod okriljem EU, onda u Savetu bezbednosti UN.

"Hašim Tači želi da postigne jedan cilj, a to je izvrši psihološko-propagandni pritisak na Srbe i ostale građane lojalne državi Srbiji kako bi se iselili", rekao je Nedeljković posle zajedničkog sastanka predsednika opština, skupština opština i čelnika političkih partija sa severa Kosova.

Foto: Ilustracija

Nedeljković je građanima poručio da "ne nasedaju na provokacije, da budu na svojim radnim mestima, u svojim domovima, ali da moraju da budu obazrivi".

"Priština pokušava da stvori alibi za neku intervenciju koju bi na severu Kosova i Metohije izvršila sa međunarodnom zajednicom, Kforom i Euleksom", rekao je Nedeljković i dodao da je ovih dana uočljivo da pripadnici saobraćajne i pogranične policije KPS-a "ulaze na sever sa ciljem da izazovu incidente koji bi bili povod za
intervenciju".

"Ono što nas brine je to što predstavnici međunarodne zajednice ćute kada su u pitanju pretnje koje dolaze od takozvanog predsednika Vlade Kosova", rekao je načelnik Okruga i pozvao komandanta Kfora i šefa Euleksa da se jasno odrede kada su u pitanju te pretnje.

"Očekujemo od međunarodnih predstavnika da u skladu sa svojim mandatom rade svoj posao, a mi želimo da zajedno sa njima očuvamo mir i stabilnost", rekao je Nedeljković.

2024 © - Vesti online