Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Nedelja 07.04.2013.
12:21
Beta A

"Kosovo najjeftiniji izgovor za režimske neuspehe"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocenio je da je došlo vreme da Kosovo, koje je uvek predstavljano kao "najskuplja srpska reč", konačno prestane da bude "najjeftiniji režimski izgovor za sve neuspehe".

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak
 

"Niko više ne pita Srbiju da li treba ili ne treba da potpiše sporazum sa Prištinom. Pred njom je zapravo samo odluka da li je spremna da ratifikuje stanje stvari na terenu ili će nastaviti da se ponaša kao težak invalid koji je u nesreći izgubio noge, ali je i
dalje kivan što mu se cipele ne slažu s bojom kravate", rekao je
 

Čanak za današnji novosadski Dnevnik. Prema njegovinm rečima, Kosovo je 1912. godine "ratom osvojeno" a 1999. je "ratom izgubljeno".

"I svojevrsna je istorijska pravda to što je potpisivanje drugog dela Kumanovskog sporazuma, odnosno potpune kapitulacije, pred onima koji su nas i doveli do Kumanova, i to ne samo gubljenjem rata 1999, već vođenjem svih ratova na području SFRJ tokom devedesetih za račun nacionalističke ideologije", poručio je Čanak.

On je kazao da je nekoliko opština na severu Kosova najviše služilo "turbonacionalistima", koji su tu "ogromnu ljubav prema srpstvu naplaćivali još većim količinama novca otetog od običnih građana koji su odlučili da na Kosovu ostanu".

"Uostalom, ako se brinemo o Srbima na Kosovu, pa ne žive oni samo u četiri opštine na severu. Ili su preostali otpisani, kao što su bili otpisani i svi Srbi koji su živeli van srpskih autonomnih oblasti u Hrvatskoj", rekao je Čanak.

On je ocenio da je Vojvodina "uvek kolateralna šteta" i rekao da bi se on "politički penzionisao", kada bi Vojvodina imala ono što Beograd traži za zajednicu srpskih opština na severu Kosova.

"Kada bi, pak, Vojvodina imala ono što nudi prištinska strana, priznao bih s punim uverenjem da je Vojvodina najzad napravila ozbiljan iskorak u smislu autonomije. A Vojvodina nema ni jedno ni drugo. Imaće kada se za to izbori", poručio je Čanak.

POVEZANE VESTI

Nedelja 07.04.2013. 12:42
Alo bre canak hitler je propao, sto otpozdravljas kao on a nemas brcice?
Nedelja 07.04.2013. 12:45
Грок грок, дали би ти тако одустао од Војводине као што одустајеш од Косова и Метохије ??? !!!
Nedelja 07.04.2013. 13:05
Nista drugo od coveka kome preti robija nije ni moglo da se ocekuje.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
  • 2024 © - vesti online