Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
17
Subota 06.04.2013.
18:31
Beta A

Dveri: Odlučno protiv "ucene iz Brisela"

Više hiljada građana protestovalo je danas u organizaciji pokreta Dveri na beogradskom Trgu republike povodom predloga sporazuma s Prištinom koji je vlastima u Srbiji ponudila Evropska unija.

Nekoliko hiljada ljudi okupilo se na protestu "Dveri"
 

Učesnici protesta pod nazivom "Branimo Srbiju" nosili su zastave Srbije i transparente na kojima je pisalo "Zemlja nije na prodaju", "Za život bez gladi, bede i cinizma", "Ili ćemo ti izvaditi srce ili ćemo te ubiti. Imaš li izbor osim borbe, Srbine brate?".

Organizatori protesta na Trgu Republike najavili su da će od najviših predstavnika vlasti zahtevati da poštuju Ustav Srbije i Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, da odbace ucene EU, da insistiraju vraćanju pregovora o rešenju kosovskog pitanja u okvire Saveta bezbednosti i da od Rusije zatraže da uputi svoje trupe u južnu srpsku pokrajinu.

Član starešinstva Dveri Vladan Glišić poručio je predstavnicima vlasti da moraju da odbace ponuđeni predlog Brisela za rešenje kosovskog pitanja.

"Ako Briselu kažete ne, imaćete svu našu podršku, oprostićemo vam sve dosadašnje greške. Ako prihvatite tu ucenu, slušaćete oluju. Ne terajte nas da vam sudimo kad dođemo na vlast", rekao je Glišić.

Akademik Kosta Čavoški poručio je nosiocima vlasti u Srbiji da bi prihvatanjem briselskog predloga počinili krivično delo veleizdaje.

"Uspostavljanjem carine na administrativnoj liniji sa Kosovom, vlastodršci u Beogradu su pogazili Ustav i počinili krivokletstvo, što je teško krivično delo. Upozoravam ih da ih ne prihvataju briselske ucene jer će za veleizdaju morati da odgovaraju", kazao je Čavoški.

Predstavnici studenata Univerziteta u Beogradu najavili su da će u utorak, 9. aprila u minut do 12 časova, organizovati skup ispred Filozofskog fakulteta s koga će se uputiti zahtev predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da ne prihvati ponuđeni predlog sporazuma s Prištinom.

Prema policijskim procenama, na skupu u centru Beograda okupilo se oko 3.000 građana koji su najčesće skandirali Rusiji. Organizatori protesta najavili su da se neće razići dok državni vrh ne odbaci "ucene iz Brisela".

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2013. 18:38
Svaka cast za DVERI SRPSKE video koji sam gore objavio..bi trebalo da pogledate, i time bi mi ucinili veliku uslugu... KOSOVO JE SRBIJA!
Subota 06.04.2013. 18:45
Народ се поново почео окупљати на тргу републике ту ће подићи шаторе и провести три наредна дана !!!
Subota 06.04.2013. 18:49
ДСС ТРЕБА ДА ДИГНЕ НАРОД НА НОГЕ ЈЕР ЈЕ ЈЕДИНА ПАТРИОТСКА СТРАНКА У ОПОЗИЦИЈИ И ЊЕН ГЛАС МОЖЕ ДА СЕ ЧУЈЕ ПОРЕД ОВИХ РЕЖИМСКИХ МЕДИЈА, ДВЕРИ, ДСС И СРС МОРАЈУ ДА СЕ УДРУЖЕ И СВИ ПОД СРПСКОМ ТРОБОЈКОМ, НЕМА ВИШЕ МИ СМО ОВИ МИ СМО ОНИ, СВИ КАО ЈЕДАН И ДА СЕ СКИДА БАГРА СА ВЛАСТИ АКО НЕ ОДУСТАНЕ ОД ЗЛОЧИНАЧКУ ЕУ, СВЕ ПОЧИЊЕ ИЗ БЕОГРАДА !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online