Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 06.04.2013.
06:42
RTV A

Živković: Trio Dačić-Vučić-Nikolić traži Vuka Brankovića među sobom

Bivši premijer Srbije Zoran Živković izjavio je da će Vlada Srbije prihvatiti predlog Brisela oko formiranja zajednice srpskih opština i da će potpisati sve što treba da se potpiše, a da sve što se dešava od 2. aprila i navodnog neuspeha dijaloga sa Prištinom predstavlja “nameštanje” među trojkom Nikolić-Dačić-Vučić ko će da bude najveći krivac.

Potpisaće se sporazum, samo se traži krivac: Zoran Živković, bivši premijer Srbije

"Traži se Vuk Branković i oni se guraju poslednjih nekoliko meseci ko će biti taj lik. Pa guraju to Dačiću u ruke, pa se onda javlja Nikolić, pa predsednik Srbije privodi Vučića u Brisel", rekao je Živković gostujući u emisiji “Jedan na jedan”.

Živković smatra da trojica lidera “ne mogu očima da se gledaju”, a da je Vlada Srbije od prošle sednice zbog toga uvela telefonske sednice.

"U SNS je borba ko je predsednik, da li Vučić, koji to formalno i jeste, ili Nikolić, koji je virtuelno van te stranke. Vodi se borba i oko toga ko je predsednik Vlade, da li Dačić virtuelno ili je to Vučić suštinski", objašnjava Živković.

On dodaje da za njega svi ti “dani pakla” i “teške odluke” predstavljaju malu provincijsku igru amatera. Živković smatra da je Kosovo izgubljeno u ratu još 1999. godine i da Srbija sigurno nije u stanju da ga ratom i vrati, ali da to nije kraj politike Srbije prema Kosovu jer tamo i dalje živi 200.000 ljudi za koje moramo da se borimo.

"Trebalo je pregovarati sa Vašingtonom i sa Briselom, da oni daju garancije za život i bezbednost Srba, da možete da se šetate uveče i da pošaljete decu da se kupaju na reci, a da ne budu pobijena", naveo je Živković.

POVEZANE VESTI

Subota 06.04.2013. 07:11
Нажалост врло вероватна прича.
Subota 06.04.2013. 13:07
Ova tikva iz zaplanje a one koji neznaju toje jedna divljina i đžungla na tridesetak kilometara od niša ,srednju ekonomsku naravno večernju završio je u gnjilane,dopodne se upisao a popodne diplomirao za parstotina maraka kad je video kako mu škola dobro ide tamo je upisao i višu,naravno završio uspešno,i gle čuda taj visoko obrazovani diplomant gnjilanske večernje škole postao je premijer Srbije,pa se danas m nogi čude kako stanje u srbiji na jako niskom nivoju ,,a nemu kao uspešno vinogradaru koji i nezna kako se vinograd sadi postao vlasnih 50 hektara vinograda za ban badava ,i tja lopurda sad soli pamet srbiji i srbima ,,
Nedelja 07.04.2013. 21:01
Svi ste vi isti izdajnici!Sem Slobodana Milosevica i mucenika Vojislava Seselja,vi bi i majku prodali za 30 srebrnjaka!Nikolic i Vucic doduse drze primat od 5.10.2000 godine do danas,kao NAJVECI I VISESTRUKI!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online