Petak 3. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Petak 05.04.2013.
21:45
Beta A

"Srbi da ostanu jedinstveni u odbrani domova"

Predsednici srpskih opština sa severa Kosova i načelnik Kosovskomitrovačkog okruga ocenili su da nema mesta panici i poručili građanima na severu pokrajine da budu mirni i jedinstveni u odbrani svojih domova, porodica i Kosova i Metohije u sastavu Srbije.

Srbi spremni da brane svoju zemlju i prava
 

Načelnik Kosovskomitrovačkog Okruga Radenko Nedeljković je Hašimu Tačiji poručio da je srpski narod opredeljen za mir, da ne želi konflikte, želi suživot sa komšijama Albancima i da ne žele da njima upravlja, ali i da neće pristati ni da Albanci upravljaju Srbima.

"Mi smo svoji na svome, u svojoj državi Srbiji", rekao je Nedeljković za Televiziju Most iz Zvečana.

On je upozorio da će se građani samoorganizovati ukoliko međunarodne snage bezbednosti ne budu na visini zadatka i ne osujete svaki vid nasilnog pokušaja kosovskih institucija da integrišu sever pokrajine.

Predsednik opštine Kosovska Mitrovica Dragiša Vlašković ocenio je da poruke Hašima Tačija koje se odnose na dva moguća scenarija oko rešenja severa Kosova jesu pritisak na zvanični Beograd i državni vrh Srbije da u Briselu prihvati sporazum koji će biti nepovoljan.

"Verujem da će međunarodne snage bezbednosti osujetiti svako eventualno nasilje Prištine ali ako se to ne desi, mi ćemo se samoorganizovati i braniti", rekao je Vlašković.

Predsednik opštine Zvečan Dragiša Milović je, kako je rekao, siguran da Hašim Tači preteću izjavu nije dao na svoju ruku već je za nju imao podršku, najverovatnije SAD.

"Neko je procenio da u ovom trenutku ta izjava može da izazove paniku kod građana ali i da dodatno izvrši pritisak na državni vrh da prihvati nešto što je neprihvatljivo i potpiše kapitulaciju", rekao je Milović.

On je izrazio sigurnost da državni vrh to neće uraditi i podsetio da se dijalog sve vreme vodio da bi sever Kosova bio integrisan u kosovske institucije.

Predsednik opštine Zubin Potok Slaviša Ristić preneo je opredeljenje žitelja Ibarskog Kolašina da će se mirnim i demokratskim putem boriti za svoj opstanak na Kosovu.

On je zatražio odgovor od predstavnika međunarodne zajednice da li oni imaju nameru da zajedno sa Albancima nasilno instaliraju kosovske institucije na sever Kosova, kako to kaže Tači, i poručio da postoji plan za takvu mogućnost, ali o njemu nije želeo da govori.

Predsednik opštine Leposavić Dragiša Vasić ocenio je da to nije prvi pritisak i iskušenje pred kojima se nalaze Srbi sa severa Kosova i izrazio uverenje da kosovske institucije neće zaživeti na ovom prostoru.

Oni smatraju da bi poziv Rusiji da pomogne oko Kosova bilo dobro i za Beograd i Srbe na Kosovu i Metohiji.

Čelnici sa severa Kosova odbacili su svaku mogućnost da učestvuju u eventualnim izborima koje bi organizovao OEBS, a podržao Beograd i poručili da oni to neće uraditi i po cenu da budu optuženi od svojih partijskih centrala.

POVEZANE VESTI

Petak 05.04.2013. 21:47
Вучићу, Дачићу, Николићу за сваког Србина - Косово је изнад ЕУ, до кад мислите да се правите луди ??? !!!
Petak 05.04.2013. 21:53
Кажу, да су ишли на преговоре са Приштином а уствари су добили ултиматум, нема преговора и они нису ни постојали, постоји ултиматум од оних који су нас бомбама частили, ко још нормалан преговара са својим џелатом ??? постоји једна земља у којој власт и новинари раде против сопственог народа, земља у којој сви имају већа осим већинског народа, земља у којој је издајник херој а херој у Хагу, земља у којој се "поштено "може зарадити за пар година велико богатство а да не одговараш за то, земља у којој је немогуће могуће и обрнуто, земља у којој је датум једини програм свих странака, земља која жели да уће у нешто а ти исти то не желе !!!
Petak 05.04.2013. 21:47
Вучићу, Дачићу, Николићу за сваког Србина - Косово је изнад ЕУ, до кад мислите да се правите луди ??? !!!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
  • 2024 © - vesti online