Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 31.03.2013.
22:02
Beta A

"EU ne može da obezbedi brz razvoj Srbije"

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin izjavio je u Kosovskoj Mitrovici da Srbija treba da se "priključi životnoj snazi Rusije" jer Evropska unija ne može da joj obezbedi brz ekonomski razvoj.

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin
 

"Jedini format koji ja vidim je da se Srbija priključi životnoj snazi Rusije, a format koji će da izabere treba da zadovolji Srbiju u najvišem smislu", rekao je ambasador na tribini povodom 100. godišnjice smrti Grigorija Stepanoviča Ščerbina, konzula Rusije u
Otomanskom carstvu, sa sedištem u Mitrovici.

"Tamo gde nema Rusije, ni srpski glas se ne čuje"

Na tribini je direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo, Aleksandar Vulin rekao da, "kao što želimo da Srbija bude ovde, želimo i da Rusija bude blizu nas".

"Tamo gde nema Rusije i gde nema njenog uticaja, ni srpski glas se ne čuje - kao da nismo dovoljno glasni i kao da nas ne vide", rekao je Vulin.

"Teško nam je, malobrojni smo, oko nas su se okupili moćni i silniji, ali dok god postoji Ruska Federacija, mi nismo sami, kao što ni Srbi sa Kosova i Metohije, i severno i južno, neće biti ostavljeni dok god je njihovog Beograda. Za svakog Srbina na Kosovu i Metohiji se vredi boriti, za Kosovo i Metohiju se vredi boriti", rekao je Vulin.

Čepurin je rekao da je važno da rešenje kosovskog problema obezbedi siguran i miran život ljudima na Kosovu.

"Bez obzira što neko kaže da se situacija promenila, jedini dokument koji može da reguliše situaciju na Kosovu je Rezolucija 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija i to je jako bitno za Srbiju", rekao je ruski ambasador.

"Potrebno je razumevanje Srba na Kosovu i u Beogradu, i to je veoma bitno za pregovore. Treba naći mirno i političko rešenje da bi ljudi živeli bezbedno, a ako bi se stvorili uslovi da se na Kosovu zaposle i Srbi iz centralne Srbije, to bi bi pravo zadovoljstvo", rekao je ruski ambasador.

Čepurin je istakao da će Rusija nastaviti da podržava Srbiju u vezi sa Kosovom.

"Nepriznavanje Kosova znači suprotstavljanje velikim silama i taj pritisak može da izdrži Rusija, njeni saveznici i još nekoliko zemalja koje su prijatelji Srbije, i Kina", rekao je ambasador Rusije.

POVEZANE VESTI

Nedelja 31.03.2013. 22:06
ЕУ жели да Србија нестане као држава.До сада су нам чинили само неправду,а тако ће бити и убудуће.
Nedelja 31.03.2013. 22:10
Ja nisam nikad do sad čula glasno Rusiju da nas zove u zajednicu.. znam da nemamo prijatelje, istorija je pokazala.. ali bih tako rado dala rusima da napravi bazu u Bujanovcu i Preševu...
Ponedeljak 01.04.2013. 09:49
Odbit će nam se o glavu ignoriranje pružene ruske ruke !
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online