Ponedeljak 6. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
7
Petak 29.03.2013.
14:42 >> 17:32h
Media1 A

Poslanik SPS-a traži porez za neženje i usedelice

Zoran Kasalović, poslanik Socijalističke partije Srbije, rešio je da pomogne državi u rešavanju problema s natalitetom na vrlo "zanimljiv" način. Ovaj socijalista je predložio porez na neženje i usedelice, ali i bračne parove bez dece (a šta ako žele decu a ne mogu da ih imaju?!). Svoju diskriminatorsku ideju izneo je pred poslanicima tokom skupštinskog zasedanja.

Rešenje problema s natalitetom - porez na neženje i usedelice, ali i bračne parove bez dece: Kasalović
 

- U cilju rešavanja problema s prirodnim priraštajem, predložio sam porez na neženje i neudate i na brakove bez dece. Novac bi išao u Fond za obnavljanje stanovništva "Dečji dinar". Takvo rešenje može da se unese kroz izmene i dopune postojećih zakona - objašnjava za Kurir Kasalović svoju "genijalnu" ideju.

Ovakvo rešenje, kojim bi bili obuhvaćeni muškarci i žene bez burme, ali i bračni parovi koji možda iz zdravstvenih razloga nisu u mogućnosti da imaju decu, Kasalović ne vidi kao bezobrazno etiketiranje, već kao vid solidarnosti (?!).

- To nije vid kazne, nego solidarnosti u društvu. Nije važan samo ekonomski momenat već i promovisanje vrednosnog sistema u obnavljanju nacije. To je moj lični stav i molim Vladu da razmisli o tome - rekao je on.

Međutim, to nije sve! Kasalović predlaže i "zoniranje" Srbije.

Prosečan muškarac u Srbiji postaje otac u 33. godini, dok žene svoje prvo dete rađaju sa 27 i po godina. Svaka treća porodica u Srbiji je bez dece, a prema istraživanju o stanju sela u Srbiji, koje je napravio SANU, čak 260.000 muškaraca starosti do 50 godina je neoženjeno. Bez burme na ruci do šeste decenije je i oko 100.000 žena.

- Tamo gde je visok prirodni priraštaj, kao, recimo, u opštini Savski venac u Beogradu, ne bi bilo potrebe da se uzima porez, ali trebalo bi da se naplaćuje u opštinama poput Crne Trave i mog rodnog Žitišta, gde je negativan prirodni priraštaj - priča ovaj socijalista, koji je, eto, prevideo da bi takvo zoniranje pogodilo najsiromašnije opštine Srbije, odakle bi svi "označeni" pod pretnjom harača verovatno pobegli u opštine poput Savskog venca, koja, inače, spada u najbogatije u Srbiji.

Onako, reda radi rečeno, Kasalović ne bi bio na udaru - oženjen je i ima tri sina.

POVEZANE VESTI

Petak 29.03.2013. 14:59
Mislite o ovakvima kad budu sledeci izbori.
Petak 29.03.2013. 15:06
Hvala Bogu da se neko setio jer je odlicna ideja protiv "bele kuge" ali radjanje dece bi trebalo subvencirati napr.poreskom olaksicom i vecim decijim dodatkom umesto da se kupovina automobila subvencionise.
Petak 29.03.2013. 15:09
Pljujte ovoga koliko hoćete,ali je čovek dao dobar predlog.Ja bih plaćao taj porez,ali Vi nećete.Dobro,svako ima svoje mišljenje.Ja ne plaćam RTS,a koliko Vas stručnih komentatora to isto radi?Svi imate babe i dede,mame i tate(ja nemam ništa od navedenog)koji uredno plaćaju gospodina ustašu,i koje Vi takođe uredno muzete.Razumem i ovog Petrovića koji hoće njegov posao i platu.Razumem da nemate uslove da stvarate porodice,ili nemate mogućnost da nađete normalnu osobu. Ali ne razumem da samo plačete i ništa ne radite,niko se ne buni. Španija ima haos na ulici,Grčka,Nemačka,dobar deo Afrike,a za sve Vas je san da imate pola od onoga što imaju navedeni a ne mrdate.To ne razumem.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online