Subota 4. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
8
Četvrtak 28.03.2013.
15:22
Pressonline A

Devojka koja nas je sve šokirala deo kampanje B92

Video spot "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini mog života" koji je potresao domaću i stranu javnost, predstavlja kampanju u borbi protiv porodičnog nasilja koju su osmislili Fond B92 u saradnji sa agencijom "Saatchi & Saatchi".

Lice Mie Hujić je iskorišćeno za kampanju u borbi protiv porodičnog nasilja
 

Veran Matić, predsednik UO Fonda B92, kaže za Pressonline da je kampanja u samom početku ali da je već uzela maha ne samo kod nas, već u celom svetu.

- Kampanja je bila inicirana šokantnim rastom nasilja u porodici od početka ove godine. Video spot je tek početak kampanje, a namera nam je da pozovemo ljude koji imaju ovaj problem da se bore. Žene nikako ne smeju da trpe i moraju da prijave nasilje i traže svoja prava, jer će tako vršiti pritisak na sistem, organizacije da budu još efikasnije i ostale članove porodice. Pre svega želimo da izvršimo dodatni pritisak na one od kojih na prvom mestu zavisi rešavanje ovog problema, policiju, pravosuđe i tužilaštvo kao i ministarstvo. Poruka ove kampanje jeste da ne smemo čekati sutra, moramo odmah reagovati- ističe Matić.

Pročitajte još:

1. Otkriven identitet devojke koja ''moli'' za pomoć

2. Vapaj: Pomozite mi, ne znam da li ću dočekati sutra

Predsednik UO Fonda B92 dodaje da je u planu izgradnja Sigurnih kuća, i da se u skorijem roku očekuje izgradnja još dve kuće. Nada se da će svetske organizacije koje se bave problemom porodičnog nasilja podržati kampanju.

- Razlog zbog koga nismo odmah objavili informaciju da je u pitanju kampanja jeste veliko interesovanje javnosti kako domaće, tako i strane za rešavanje ovog problema. Da je ova tema potresla ljude širom sveta, videli smo po komentarima koji su ostavljani na internetu. Nakon samo tri dana od objavljivanja video spota, pisali su ljudi iz različitih zemalja u svetu, svesni da je ovako nešto veliki problem ne samo u Srbiji već i u njihovim državama. Ponudićemo organizacijama koje se bave porodičnim nasiljem promotivni video, koji će moći da prilagode svom govornom području i tako skrenuti pažnju na ovaj problem- dodaje Matić.

Prema njegovim rečima, pored medijske kampanje, Fond b92 i agencija Saatchi & Saatchi će nastaviti da osnažuju institucije i organizacije, kako bi se na problem porodičnog nasilja obratila veća pažnja.

Inače, glavna junakinja video spota "Jedna fotografija dnevno u najgoroj godini mog života" je Mia Hujić, koja je ovim angažovanjem želela da pruži svoj doprinos u borbi protiv nasilja.

Ona se prema pisanju medija, odlučila da bude deo kampanje pošto ima prijatelje i poznanike koji imaju problem devojke koju predstavlja u spotu.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 28.03.2013. 17:11
У92 ТРЕБА ЗАБРАНИТИ
Četvrtak 28.03.2013. 16:39
КО ЋЕ ОДГОВАРАТИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБУ ?
Četvrtak 28.03.2013. 18:54
B92 nastavlja satanizaciju Srba!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
  • 2024 © - vesti online