Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
2
Utorak 26.03.2013.
11:44
Beta A

Đelić: DS spremna za izbore

Funkcioner Demokratske stranke (DS) Božidar Đelić rekao je danas da je cilj te stranke da se finansijski osnaži kako bi bila spremna za vanredne parlametarne izbore koji će se sigurno održati krajem godine.

Đelić je za radio-televizju B92 rekao da će izbora sigurno biti, bez obzira da li će Srbija dobiti datum za početak pregovora, pošto Vlada nije u stanju da se izbori sa problemima.

"Sedam meseci je bilo dovoljno da se vidi da vlada ne funkcioniše, što se može videti i po tome što ministri smenjuju jedni druge", ocenio je Đelić i dodao da DS ima plan od 30 ključnih mera koje građani mogu slobodno da komentarišu.

Vlada nije u stanju da se izbori sa problemima: Božidar Đelić

On nije hteo da precizira sa kim će DS praviti kolaciju, i dodao da će o tome govoriti kada stignu rezultati izbora, ali je naveo da je to moguće sa "svim strankama koje prepoznaju ključne probleme građana".

Dejlić je istakao i da odlazak članova iz DS-a, dokazuje da su ti ljudi bili u stranci zbog vlasti i dodao da je mnogo više novih članova pristupilo toj stranci.

Govoreći o prelasku nekadašnjeg člana Liberalno demokratske partije (LDP) Milivoja Verbalova u DS, na šta je ta partija oštro reagovala, Đelić je naveo da se nada da "jedan čovek ne bi trebalo da bude prepreka za stvaranje fronta protiv režima".

Funkcioner DS-a je istakao da se politizuje pitanje kredita koje je ta stranka uzela od Razvojne banke Vojvodine (RBV)i zapitao se "zašto se ne dozvoli banci da sama odluči kako će obezbedi reprogram".

"Kredit je dobijen pod uslovima koji nisu klasični", priznao je Đelić i dodao da se sada njeni članovi trude da odblokiraju račun.

On je za kazao se članovi DS-a dobrovoljno odlučili da pomognu stranci, tako što su stavili hipoteke na nepokretnosti.

"DS je odavno klijent u toj instituciji i DS je kategorisana kao klijent "A". Već smo vratili 50 miliona dinara. Imali smo i budzetske prihode koji su bili sigurnost za bilo koju finasijsku instituciju da ćemo kredit da vratimo. Međutim, sada traže papir od Ministarstva finasija koje nije htelo da da, predložili smo i menice i to je odbijeno", kazao je Đelić.

Prema nejgovim rečima protiv DS-a se vodi hajka, pošto se svaki dan neko od članova kriminalizuje.

"DS radi na zaštiti članova, koji nisu počinili nikakve zlupotrebe niti krivično delo i sve sto treba da se istraži neka se istraži, ali u okviru institucija sistema", rekao je Đelić.

POVEZANE VESTI

Utorak 26.03.2013. 11:50
Pa odvadi malo iz tog tvog džeparca, pa će se i račun odblokirati!
Utorak 26.03.2013. 16:13
Vi ste spremni za izbore a narod ce da placa ako pozelite i svaki mjesec nove izbore,gospodo pripremite pare za troskove izbora,ako osvojite 50% glasova po spisku,to znaci da je vecina gradjana za vas,tada sadasnja vlast treba da ode.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online