Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Ponedeljak 25.03.2013.
17:40
Danas A

Stefanović o Kosovu, Palma o LGBT

Poslanici Skupštine Srbije su za prvih šest meseci rada najviše davali izjave u štampanim medijima o skupštinskim temama, među i unutarstranačkim odnosima, kao i o kosovskom problemu...ali ne samo o tome, pokazuje istraživanje inicijative Otvoreni parlament i medijskog arhiva Ebart.

O čemu su pričali poslanici u štampanim medijima? Najviše o među i unutarstranačkim odnosima, kao i o kosovskom problemu
 

Ekonomija je kao tema interesovanja poslanika tek na četvrtom mestu, dok izjave o evropskim integracijama čine svega nešto više od dva odsto od ukupnog broja izjava u medijima.

Analiza pokazuje da je lider LDP Čedomir Jovanović bio najzastupljeniji u medijima i da je najviše - 80 od ukupno 463 izjave, pričao o Kosovu. Jovanović je u odnosu na sve druge poslanike najviše pričao i o državnoj upravi i o kriminalu i korupciji, o čemu je za prvih šest meseci rada parlamenta dao 62 izjave.

Čeda bio najzastupljeniji u medijima

"Najglasniji" o kosovskom pitanju bio šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović sa 220 izjave na tu temu. Posle njega, Kosovo je tema interesovanja i poslaniku DSS Slobodanu Samardžiću, koji je o tome pričao 115 puta do 31. decembra 2012.

O autonomiji Vojvodine u izjavama se najviše ističe predstavnik SVM Balint Pastor, Dragan Šutanovac (DS) najčešće se bavio bezbednošću, a ekonomijom Dušan Bajatović (SPS).

Predsednica Odbora za evropske integracije Milica Delević (DS), u skladu sa svojom funkcijom, najviše je među poslanicima pričala o približavanju Srbije ka EU, dok se u temama o Hagu i ratnim zločinima izdvojio Vuk Jeremić (DS), koji nije prisustvovao sednicama parlamenta. Jeremić je, inače, na prvom mestu i po spoljnopolitičkim i "ostalim temama".

Poslanik DS Dragoljub Mićunović u odnosu na svoje kolege iz skupštine najviše je u medijima govorio o stranačkim odnosima, dok je poslanik socijalista Branko Ružić pričao o imovini političara, inače, najmanje zastupljenoj temi. Poslanik SNS Zoran Babić istakao se među poslanicima govoreći u medijima o skupštini i poslanicima, a njegov stranački kolega Vladimir Cvijan o pravosuđu.

Lider JS Dragan Marković Palma je od 250 poslanika najviše 41 put davao izjave o LGBT populaciji, o kojoj su svi ostali poslanici pričali po manje od deset puta. Marković je još na prvom mestu i po temama o lokalnoj samoupravi i izborima, a na drugom mestu kada je reč o spoljnoj politici.

Kulturom i medijima najviše se u štampi bavio Siniša Kovačević (DSS), obrazovanjem i naukom Miodrag Stojković (DS), socijalnom politikom Ranka Savić (LDP), zdravstvom Dušan Milisavljević (DS), a sportom Aleksandar Antić (SPS).

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online