Ponedeljak 25.03.2013.
17:40
Danas

Stefanović o Kosovu, Palma o LGBT

O čemu su pričali poslanici u štampanim medijima? Najviše o među i unutarstranačkim odnosima, kao i o kosovskom problemu
 

Ekonomija je kao tema interesovanja poslanika tek na četvrtom mestu, dok izjave o evropskim integracijama čine svega nešto više od dva odsto od ukupnog broja izjava u medijima.

Analiza pokazuje da je lider LDP Čedomir Jovanović bio najzastupljeniji u medijima i da je najviše - 80 od ukupno 463 izjave, pričao o Kosovu. Jovanović je u odnosu na sve druge poslanike najviše pričao i o državnoj upravi i o kriminalu i korupciji, o čemu je za prvih šest meseci rada parlamenta dao 62 izjave.

Čeda bio najzastupljeniji u medijima

"Najglasniji" o kosovskom pitanju bio šef poslaničke grupe DS Borislav Stefanović sa 220 izjave na tu temu. Posle njega, Kosovo je tema interesovanja i poslaniku DSS Slobodanu Samardžiću, koji je o tome pričao 115 puta do 31. decembra 2012.

O autonomiji Vojvodine u izjavama se najviše ističe predstavnik SVM Balint Pastor, Dragan Šutanovac (DS) najčešće se bavio bezbednošću, a ekonomijom Dušan Bajatović (SPS).

Predsednica Odbora za evropske integracije Milica Delević (DS), u skladu sa svojom funkcijom, najviše je među poslanicima pričala o približavanju Srbije ka EU, dok se u temama o Hagu i ratnim zločinima izdvojio Vuk Jeremić (DS), koji nije prisustvovao sednicama parlamenta. Jeremić je, inače, na prvom mestu i po spoljnopolitičkim i "ostalim temama".

Poslanik DS Dragoljub Mićunović u odnosu na svoje kolege iz skupštine najviše je u medijima govorio o stranačkim odnosima, dok je poslanik socijalista Branko Ružić pričao o imovini političara, inače, najmanje zastupljenoj temi. Poslanik SNS Zoran Babić istakao se među poslanicima govoreći u medijima o skupštini i poslanicima, a njegov stranački kolega Vladimir Cvijan o pravosuđu.

Lider JS Dragan Marković Palma je od 250 poslanika najviše 41 put davao izjave o LGBT populaciji, o kojoj su svi ostali poslanici pričali po manje od deset puta. Marković je još na prvom mestu i po temama o lokalnoj samoupravi i izborima, a na drugom mestu kada je reč o spoljnoj politici.

Kulturom i medijima najviše se u štampi bavio Siniša Kovačević (DSS), obrazovanjem i naukom Miodrag Stojković (DS), socijalnom politikom Ranka Savić (LDP), zdravstvom Dušan Milisavljević (DS), a sportom Aleksandar Antić (SPS).

2024 © - Vesti online