Petak 5. 7. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Nedelja 24.03.2013.
19:52
Beta A

Vulin: Vlast dokazala da Srbija nije Delta

Predsednik Pokreta socijalista Aleksandar Vulin izjavio je danas na kongresu te partije da je vladajuća koalicija, za koju je kazao da je predvodi lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić, dokazala "da Srbija nije Delta" i da preostaje još da dokaže da u "Srbiji radnik nije rob i da seljak nije sluga".

Vulin je sa skupa u beogradskom Centru Sava poručio da će aktuelna vlast ispitati "ne 24 već 2024 privatizacije" u Srbiji i da sadašnja generacija političara na vlasti neće dozvoliti da ostane zapamćena po tome što je predala Kosovo i Metohiju.

Govoreći na kongresu svog koalicionog partnera Pokreta socijalista, predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji više neće biti pojedinaca koji će zbog svog bogatstva biti povlašćeni pred zakonom.

Nema povlašćenih pred zakonom: Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin

On je rekao da će SNS uz pomoć stranke na čijem je čelu Vulin, "vratiti ponos i dostojanstvo narodu Srbije" kao i da će naprednjaci i na narednim izborima, ma kad oni bili održani, nastupiti zajedno sa Pokretom socijalista. Govoreći o pregovorima u Briselu, Vučić je rekao da Vlada Srbije želi da postigne dogovor sa prištinskim vlastima ali da je za to potrebno da i Srbija nešto dobije tim dogovorom.

"Nije dogovor ako vam u tacki 6. (predloga sporazuma) kažu da bi ste mogli da dobijete povećanje nadležnosti (Zajednice srpskih opština) ali samo ako se sa tim slože centralne vlasti u Prištini. Želimo da razgovaramo o svemu ali ne možemo da damo sve nizašta. Našem narodu mora nešto da bude ponuđeno", rekao je Vucić govoreći o briselskim pregovorima.

Na danasnjem kongresu Pokreta socijalista, kome su prisustvovali i ambasadori Rusije, Belorusije, Kube i Venecuele, Aleksandar Vulin je ponovo izabran za predsednika te stranke.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.03.2013. 21:09
Jadna drzava gde se vulin i vucic nesto pitaju..i ostali partijasi, Sluzbini poslusnici..Nestanak Srba sledi..osim ako ne usmere motike i gvozdje protiv Sluzbe, svih partija i svih politicara i njihovih potomaka iz zadnjih 70god
Nedelja 24.03.2013. 20:58
...da, gospodine Vucicu,dobit ce te, ali racun da placate ratnu odstetju,priznanje granicu,napalata carinu, znaci da je KiM drzava, kojoj ce se marati dati nahnada, a vi naime Eu, trljate ruke, kako ce te postat 'Eu' clan da bi mogli unovciti novac koji ste dobili za tapiju nezvisnog kosova.
Ponedeljak 25.03.2013. 07:47
Ali radnik u Srbiji (već oni srećnici koji uspeju da se zaposle) jeste u robovskom položaju, čak ne postoji ni sindikalno organizovanje, kao da je rani početak kapitalizma. Od zvaničnih sindikata vajde nema, čak ni zimnicu više ne nabavljaju.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online