Nedelja 24.03.2013.
19:52
Beta

Vulin: Vlast dokazala da Srbija nije Delta

Vulin je sa skupa u beogradskom Centru Sava poručio da će aktuelna vlast ispitati "ne 24 već 2024 privatizacije" u Srbiji i da sadašnja generacija političara na vlasti neće dozvoliti da ostane zapamćena po tome što je predala Kosovo i Metohiju.

Govoreći na kongresu svog koalicionog partnera Pokreta socijalista, predsednik Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je da u Srbiji više neće biti pojedinaca koji će zbog svog bogatstva biti povlašćeni pred zakonom.

Nema povlašćenih pred zakonom: Aleksandar Vučić i Aleksandar Vulin

On je rekao da će SNS uz pomoć stranke na čijem je čelu Vulin, "vratiti ponos i dostojanstvo narodu Srbije" kao i da će naprednjaci i na narednim izborima, ma kad oni bili održani, nastupiti zajedno sa Pokretom socijalista. Govoreći o pregovorima u Briselu, Vučić je rekao da Vlada Srbije želi da postigne dogovor sa prištinskim vlastima ali da je za to potrebno da i Srbija nešto dobije tim dogovorom.

"Nije dogovor ako vam u tacki 6. (predloga sporazuma) kažu da bi ste mogli da dobijete povećanje nadležnosti (Zajednice srpskih opština) ali samo ako se sa tim slože centralne vlasti u Prištini. Želimo da razgovaramo o svemu ali ne možemo da damo sve nizašta. Našem narodu mora nešto da bude ponuđeno", rekao je Vucić govoreći o briselskim pregovorima.

Na danasnjem kongresu Pokreta socijalista, kome su prisustvovali i ambasadori Rusije, Belorusije, Kube i Venecuele, Aleksandar Vulin je ponovo izabran za predsednika te stranke.

2024 © - Vesti online