Utorak 7. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Nedelja 24.03.2013.
07:53
Beta A

Čudno, ali Bajatović za produženje i proširenje Zakona o lustraciji

Iako je Socijalistička partija Srbije ubila i osiromašila Srbiju i srpski narod pre 2000. godine, potpredsednik SPS-a Dušan Bajatović založio se za produženje Zakona o lustraciji! Ipak, tu ima i jedna "caka" - SPS neće da "padne" sam - Bajatović se založio i za proširenje ovog zakona, dodavši da pod njegov udar treba da dođu i oni koji su se "obogatili na štetu naroda".

Dušan Bajatović: Lustracijom moraju da budu obuhvaćeni i svi oni koji su krali u privatizacijama (a ne samo oni koji su krali pre privatizacija, prim. aut.)
 

Kada se malo razmisli, to je i u redu, pošto su se posle 2000. godine i svrgavanja SPS-a sa vlasti i sve preostale stranke koje su vladale, i biznismeni koji su ih podržavali, dodatno gurnule Srbiju i srpski narod u bedu i nesreću. Na kraju ispada prava šteta što je ukinuta smrtna kazna...


"Lustracijom moraju da budu obuhvaćeni i svi oni koji su krali u privatizacijama, u okviru svojih stranaka ili lopovskih udruženja, ili su pomogli raznim lobističkim grupama da se obogate na štetu ovog naroda, i za to bili itekako dobro plaćeni. E, svi ti takođe moraju biti lustrirani", poručio je Bajatović.


Liga socijaldemokrata Vojvodine u poslednje vreme je u više navrata zatražila podršku za inicijativu da Zakon o lustraciji, čije važenje prestaje 11. juna ove godine, bude produžen na još 10 godina, pošto od 2003, od kada je na snazi, nije primenjen.


Bajatović se usprotivio inicijativama za raspisivanje prevremenih republičkih izbora i ocenio da Srbija "nema vremena za izbore", jer bi to značilo da bi država "tavorila još godinu dana".


Dodao je da ne vidi razloga ni za "rokadu" na mestu predsednika Vlade Srbije, odnosno da Aleksandar Vučić preuzme tu funkciju od predsednika SPS-a Ivice Dačića.


"Naš većinski koalicioni partner je politički agresivniji, možda i aktiviniji, izlaze sa više marketinga u javnu sferu političkog života nego što to čini SPS. Uz to, uvek je veći partner savijao šiju manjem. Ali mi imamo strateško partnerstvo i cilj da Srbiju učinimo boljom", rekao je Bajatović.

POVEZANE VESTI

Nedelja 24.03.2013. 09:37
Ма какав, бре, закон о лустрацији! То је политички закон! Коме је то забрањено да испита кривичну одговорност свих оних који су крали и радили све друго против закона да ова наша Србија осиромаши? Закони су и до сада постојали него их није имао ко да примењује! Реформа полиције и судства не само да није завршена него није ни започела!
Nedelja 24.03.2013. 10:09
"Iako je Socijalistička partija Srbije ubila i osiromašila Srbiju i srpski narod pre 2000. godine" Čista propaganda koja je na delu već 13 godina! Srbiju su ubili i osiromašili isti oni koji su je na današnji dan pre 13 godina bombardovali!!! A naravno, uz svesrdnu pomoć domaćih kolaboratera. Sve vlasti i politićke strukture vlasti od 05. oktobra do danas bez izuzetaka!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online