Subota 11. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Sreda 24.09.2014.
20:21
blic.rs A

SPS: Vučiću, spasi nas od Zorane Mihajlović

''Ako se utvrdi da nema dokaza za insinuacije protiv SPS, želim da verujem da će se premijer poneti zaštitnički prema našoj partiji'', rekao je predsednik Izvršnog odbora SPS Branko Ružić, komentarišući poslednje kritike potpredsednice Vlade i ministarke saobraćaja, infrastrukture i građevine Zorane Mihajlović na račun trojice visokih funkcionera socijalista Aleksandra Antića, Dušana Bajatovića i Milutina Mrkonjića. .

Kritike na račun članova SPS-a: Zorana Mihajlović
 

''Veoma je važna kolegijalnost i principijelna posvećenost i opredeljenost za realizaciju strateških ciljeva Vlade. SPS i naši kadrovi su permanentno bili i biće na toj liniji. Otvoreni smo i da kolegijalno i partijski diskutujemo o svim temama na stručnom nivou, ukoliko dotična ministarka može da isprati taj nivo'', rekao je Ružić za ''Blic''.


On je kazao da nema nikakav problem s tim ''ako se neke od insinuacija koje dolaze sa te strane'' i dokažu.


''U suprotnom, iskreno želim da verujem da će se i sam premijer poneti zaštitnički jer smo mi svoj stručni kadar otvorenog srca stavili na raspolaganje njemu i Srbiji'', kaže Ružić.


Zorana Mihajlović je svog naslednika u sektoru energetike Antića i direktora ''Srbijagasa'' Bajatovića kritikovala zbog toga što energenti za zimu nisu nabavljeni na vreme, što je slučaj i sa ispumpavanjem vode iz kopova u Kolubari, kao i jer je ''Srbijagas'' neefikasno preduzeće sa ogromnim dugovima. Takođe, kaže ona, bivši ministar Mrkonjić je loše ugovorio izradu deonice Ub-Lajkovac (koridor 11), kao i da je ''postojao neki drugi interes kada je dogovarao te poslove''.


Povodom tih optužbi, Milutin Mrkonjić se oglasio i kazao da će Mihajlovićevu tužiti nadležnim institucijama, Aleksandar Antić nije želeo da komentariše kritiku, dok je Dušan Bajatović otišao da dobrovoljno da krv i tom prilikom poručio: ''Daću krv, bolje nego da mi je neki ministri piju''.

Na pitanja ''Blica'' zašto se ustremila na SPS i da li želi raskid koalicije sa socijalistima, Zorana Mihajlović tvrdi da ne deli ljude po strankama.

''Ako ćemo pravo da govorimo, mnogo više sam kritikovala v.d. direktora EPS-a nego ministra Antića”, rekla je Mihajlovićeva.

Ona kaže da se ne bavi time da li bi SNS trebalo ili ne trebalo da bude u koaliciji sa SPS i drugim strankama koje su u koaliciji. ''Vlada je formirana, položili smo zakletvu. Na nama je da radimo'', kazala je Mihajlovićeva.

POVEZANE VESTI

Sreda 24.09.2014. 20:52
"kolegijalnost i principijelna posvećenost i opredeljenost "...na vodi moze da pluta samo ono sto ne moze da potone. Doci ce vam muvanje sa gasom vasih glava, ili od strane EU ili od Rusije. Jedno je sigurno, izgubicete i ono sto i nemate.
Sreda 24.09.2014. 22:07
koji s..x prosto uzivamo u rasprodaji srbije u bescenje zvano samo za odrasle i nedorasle, ministre i predsednike
Četvrtak 25.09.2014. 00:22
Zanimljivo.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online