Četvrtak 2. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
11
Subota 23.03.2013.
20:15
Beta A

"Biće političkog proleća u Vojvodini"

Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak izjavio je da je siguran da će Vojvodina doći na dnevni red kao tema i da će biti "vojvođanskog političkog proleća", ali je dodao da ne zna koje će se godine to desiti.

Opet preti: Nenad Čanak, predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine
 

"Hoće, sasvim sigurno će biti vojvođanskog političkog proleća. Politički će biti, ali ne znam koje godine", rekao je Čanak u intervjuu za Radio-televiziju Vojvodine.

Prema njegovim rečima, ovog proleća je moguće očekivati da će se, nakon 101 godine, konačno možda rešiti problem Kosova. "Kosovo je stalni problem proteklih 101 godinu. Valjda će sada na dnevni red doći i neka druga tema", rekao je Čanak i dodao da je pitanje Vojvodine odavno "internacionalizovano", samo što se to "krije" od javnosti.

  

"Borbu protiv korupcije ne vode institucije nego tabloidi"

On je upitao da li borbu protiv kriminala i korupcije u Srbiji vode institucije ili zemlju vode tabloidi poput "Informera" i "Kurira", koji su, u stvari, "bilteni podivljalih tajnih službi" i koji propisuju na dnevnoj bazi ko će biti uhapšen, ko će biti za odstrel, a ko će biti proglašen ubicom.

Čanak je ocenio da je sadašnja atmosfera u društvu zapravo posledica činjenice da Zakon o lustraciji, čiji rok važenja ističe 11. juna, nikada nije primenjen, zbog čega će se od odgovornosti izvući svi oni koji su krivi za "mrak" iz devedesetih godina.

On je ocenio da je borba protiv kriminala i korupcije u Srbiji veoma selektivna i upitao kako je moguće da se, u istragama o spornim privatizacijama preduzeća, ne vodi i istraga o najvećem skandalu, a to je privatizacija Naftne industrije Srbije.

Čanak je rekao da se borba protiv kriminala i korupcije svela na nekoliko hapšenja, koja su "na čudan način birana" i ocenio da pokrajinsku vlast pokušavaju kriminalizovati preko Razvojne banke Vojvodine.

"Ja jesam za to da svi koji su krivi odgovaraju. Ali, mi pričamo o odgovornosti bivših ministara, a niko ne istražuje afere u vezi sa (aktuelnim ministrima) Velimirom Ilićem i Milutinom Mrkonjićem", rekao je predsednik LSV.

On je upitao šta je sa odgovornošću funkcionera Srpske napredne stranke Maje Gojković i Igora Mirovića u vezi sa aferom oko Autotransportnog preduzeća (ATP) "Vojvodina". Čanak je podsetio da je Maja Gojković tada bila gradonačelnica Novog Sada, a Igor Mirović direktor Zavoda za izgradnju grada.

"Mirović se sada predstavlja kao demokratska perjanica, a reč je o istom onom čoveku koji je početkom devedesetih godina (prošlog veka) ovdašnjim Mađarima poručivao: "Sendvič u šake, u stočni vagon i marš iz Srbije!", ukazao je on.

POVEZANE VESTI

Subota 23.03.2013. 21:51
Hoce li se vise ova karikatura skinuti sa politickog zivota...??? Mamlaz ima 0.000001% podrske pa to kompenzuje bombasticnim izjavama, hajmo NVO sektor, govor mrznje, pozivi na linc... Gde ste sada?
Subota 23.03.2013. 21:18
Оно размислило, анализирало и сада сматра.
Subota 23.03.2013. 22:20
lJUDI DRAGI PA VIDITE KAKO OVAJ COPAVI DEBIL ISTICE SEPARATISTICKE PRICE I NIKO NISTA DZUKELA JEDNA SVINJSKA SLABO GA JE DRAGI BOG KAZNIO ALI KAZNA CE GA STICI
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online