Nedelja 6. 10. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
5
Petak 22.03.2013.
16:42
Beta A

"Srbija želi da dogovor uspe, ali nije spremna na poniženja"

Srbija je spremna da dijalog u Briselu uspe, ali nije spremna na poniženja i dvostruke standarde, izjavio je predsednik Vlade Srbije Ivica Dačić na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija.

Nadam se da će dijalog (sa prištinskim vlastima u Briselu) dovesti do pravednog, trajnog i održivog rešenja i da ćemo se svi zajedno okrenuti budućnosti: Dačić na sednici SB UN
 

"Nadam se da će dijalog (sa prištinskim vlastima u Briselu) dovesti do pravednog, trajnog i održivog rešenja i da ćemo se svi zajedno okrenuti budućnosti", rekao je premijer Srbije.

"Želim da jasno kažem da Srbija svojim učešćem u dijalogu neće promeniti svoj stav da neće priznati jednostranu nezavisnost Kosova. Dijalog je statusno neutralan i nijedan dogovor koji će u Briselu biti postignut neće voditi našem priznavanju Kosova", rekao je premijer Srbije i dodao da Srbija zemljama koje nisu priznale  jednostranu nezavisnost Kosova želi da poruči da neće promeniti svoj stav i da im zahvali što nisu priznale Kosovo.

Govoreći o stanju na Kosovu, premijer je rekao da se i pored višegodišnjeg međunarodnog prisustva Srbi na Kosovu i dalje suočavaju sa ograničavanjem slobode kretanja, da im je ugrožena bezbednost.

"Devet godina od martovskog pogroma u kome je uništeno više od 150 objekata Srpske pravoslavne crkve od koga su 34 iz Srednjeg veka, a neki su pod zaštitom Uneska, niko nije kažnjen", rekao je Dačić i dodao da su u pogromu učestvovale hiljade ljudi. Dačić je rekao da Srbija traži ponovnu istragu koja bi dovela do
vinovnika, ali i inspiratora zločina. Premijer je rekao i da je praktično zaustavljen povratak raseljenih na Kosovo i da je u proteklim mesecima povećan broj međuetničkih incidenata što, kako je naveo, dodatno pogoršava uslove za povratak.

"U januaru su oštećena ili uništena 102 nadgrobna spomenika na pravoslavnim grobljima, a nema osumnjičenih niti kažnjenjenih", rekao je Dačić i ocenio da "etnički zločini niskog intenziteta" doprinose daljem smanjenju slobode kretanja manjinskih zajednica, a ukazao je i da su učestali slučajevi privođenja Srba na Kosovu bez jasnih razloga.

Kao primer je naveo prebijanje 11 srpskih mladića koje je kosovska policija privela u Gračanici u decembru prošle godine. Premijer je rekao i da Srbija UNMIK vidi kao ključan faktor za uspostavljanje mira i stabilnosti na Kosovu i da snažno podržava
njegove aktivnosti.

POVEZANE VESTI

Petak 22.03.2013. 16:55
Издајник покушава да представи издају као једину могућност у преговорима.
Petak 22.03.2013. 16:52
"Srbija želi da dogovor uspe, ali nije spremna na poniženja " некако ми се чини да је баш супротно јер једино што србија зна од запада задњих 23 године су само понижења свакакве врсте...а овај овде политички олош мисли само о томе како да не доживе слобину судбину и одрже се на власти велике бруке зване "косоворепљубљик"
Petak 22.03.2013. 17:12
гомнар би требао да се позове на резолуцију 1244 и о томе како су је сви редом кршили , уједно да подсетим људе који виде јеремића као нешто позитивно , управо је он кривац , пошто је био министар за инострана питања, јер није смео лопту да измести из уједињених нација у еу ропију у оуну смо бар имали "два" савезника с аправом вета а у еу немамо никог ... ал дибидус ... да ли ће се неки тзв србски политичар прозвати памети и рећи да је КиМ тренутно под окупацијом натоа и терориста !?!?!
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
rak22. 6. - 22. 7.
Ukoliko želite dobro da razrešite poslovni nesporazum sa jednom osobom, budite dovoljno efikasni i odlučni. Preduhitrite saradnike koji računaju na vašu neinformisanost o poslovnim prilikama. Važno je da jasno definisete svoje ciljeve. Imate utisak da vaš ljubavni život lagano stagnira i da nije interesantan.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online