Utorak 21. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Ponedeljak 18.03.2013.
15:05
Beta A

Vučić: Sistem odbrane najbolji sistem u državi

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas, povodom 163 godine od osnivanja Vojne akademije, da je odbrana najbolji sistem u Srbiji i najavio ulaganja. Artiljerijska škola osnovana 1850. godine ukazom kralja Aleksandra Obrenovića, smatra se pretečom Vojne akademije.

"Koliko god bili samokritični, koliko god imali sebi sebi da zamerimo i koliko god zadataka još imali pred sobom, tvrdim da je sistem odbrane najbolji sistem koji danas imamo u Srbiji", rekao je Vučić na proslavi.

Nije slučajno što sve zemlje sveta školuju svoje mlade kod nas: Aleksandar Vučić

"Nije slučajno što iz mnogih zemalja u svetu žele da šalju svoje studente i mlade ljude da se školuju kod nas, među najboljim nastavnicima i kod svojih prijatelja", naveo je on.

"Morate da vodite računa da svi znaju koliko smo miroljubiv narod, koliko naši građani nikome ne žele da naude, ali isto tako morate svojim obrazovanjem i obučenošću da pokažete da Srbija nije na prodaju i da nije šaka zobi koju bilo ko može da pozoba", kazao je ministar obraćajući se kadetima.

Vučić je najavio višegodišnja ulaganja u vojno obrazovanje: "Ne obećavam vam kule i gradove, ne obećavam vam odmah nove uređaje i fasade, ali vam obećavam da ćete primetiti pomak svake godine".

Na svecanosti su uručene plakete najboljim katedrama i pojedincima, kao i Vučiću, za doprinos Ministarstva odbrane Vojnoj akademiji.

POVEZANE VESTI

Ponedeljak 18.03.2013. 15:24
Nakon jednog baolona stvorise zapadnjaci novi, mnogo gori i veci, globalni. Cim ispare prazna vladina obecanja, a ostane da vidimo sta smo jamili u Arapa, pametno uz Ruse.Ruska rublja ima zaledjinu za razliku od diva od papira bez zlatnog pokrica.Uvesti kapital BRIKS-a.a ne da nam ostane nista kad zapadnjaci povuku pare.Rusi imaju rezerve da budu sigurni. Svet pucanjem balona ulazi u rat, jer eksperti ne znaju sta drugo da urade. http://www.youtube.com/watch?v=jVy4L_yKqag
Ponedeljak 18.03.2013. 16:34
Koja laž i prevara.Što ne dade ime jedne od tih zemalja koja školuje kadar kod nas?
Utorak 19.03.2013. 10:33
Nadam se samo, da g-nu Ministru nije poznato da organ Vojske RS, Vojnograđevinski centri širom Srbije, sprovodi ponovnu nacionalizaciju imovine običnih građana, ovog puta bez zakona, kojom se otimaju zajedničke prostorije koje je JNA svojevremeno bespravno zauzela za smeštaj izbeglica, a sada ih nezakonito nacionalizuje i prisvaja postupkom legalizacije. Ukoliko mu je poznato, onda i Armija i Ministrastvo odbrane i on lično stoji iza toga, pa njegova priča o borbi protiv korupcije i nezavisnom sudstvu, se ne odnose na prava običnih građana. A kad državni organ, i to ništa manje nego Vojska to radi svojim građanima, onda je jasno o kakvoj državi se radi... Zato i ne čudi da ono što ova država
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
ovan21. 3. - 20. 4.
Susret ili rasprava sa jednom osobom na vas počinje da deluje zamorno. Osećate blagu rezignaciju, jer poslovni događaji ne idu u željenom pravcu. Ipak, nemojte dozvoliti da u vama prevlada nesigurnost i depresivno raspoloženje. Prijaće vam susret sa jednom bliskom ili dragom osobom, koja donosi vesti.
  • 2024 © - vesti online