Sreda 1. 5. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
6
Nedelja 17.03.2013.
20:35
RTS A

Đilas: Nije DS kriv za sve loše u Srbiji

Posle sedam meseci od formiranja Vlade Srbije i tri meseca od izbora u Demokratskoj stranci, građani shvataju da DS nije kriv za sve što je loše u zemlji, za ekonomsku krizu i problem Kosova ili EU, izjavio je lider DS-a Dragan Đilas na 16. Radnoj skupštini stranke.

Đilas: Stranka će nastaviti putem koji je trasirao Boris Tadić
 

Teško je, ipak, reći da pojedini među nama nisu davali povoda za priču o korupciji, pa nam je sada možda više nego ikada potreban slogan "Pošteno", rekao je Đilas.
 

"Ne može odgovornost biti samo moja, jer računi stižu iz prethodnog perioda za odluke koje su donosili drugi. Mogu da podnesem da nas blate u tabloidima, ali neću da dopustim da nas blate oni koji su od DS-a dobili najviše", rekao je Đilas.

 

Lider demokrata je naveo da je deset puta više ljudi ušlo, nego što je izašlo iz DS-a u poslednje vreme i istakao da će DS slediti put koji je trasirao Boris Tadić. Zahvaljujući bivšem predsedniku, a sada počasnom predsedniku DS-a Borisu Tadiću, Srbija je kandidat za člana u EU, podsetio je Đilas i rekao da je u tom periodu otpočela borba protiv korupcije, počelo hapšenje članova Šarićevog klana, poboljšani odnosi sa susedima i regionalna politika.

Tadić: Ljudi, zašto niste kritikovali?


Počasni predsednik DS-a Boris Tadić poručio je da ta stranka mora da se reformiše kako bi bila motor reformi u društvu i napomenuo da DS ne može da napreduje ako pojedinci imaju osećaj samo za svoje posebne interese i kritikuju ono što je bilo u prošlosti, a tada nisu imali hrabrosti da upute reči kritike.


"Ovde čujem reči kritike, koje su dobrodošle, čak i meni. Ali za osam godina vođenja DS-a na svim Predsedništvima i sednicama Glavnog odbora bilo je svega deset glasova protiv", rekao je Tadić na Skupštini DS-a.

 

 

"Poštovani prijatelji, koji kritikujete sada, što tada niste rekli zašto ste podržavali ono što sada gorljivo kritikujete", zapitao je Tadić.
 

Poručio je Draganu Đilasu da je to problem sa kojim će se i on suočavati, jer oko njega vidi ljude koji su tu bili i dok je on vodio stranku, a "kojima je važnije da nešto postanu, nego postignu".

"Da li je bilo potrebno da se DS podeli na one koji su uz Tadića i na one koji su uz mene? Moj odgovor je 'Ne'. Moj odgovor je da je to Demokratska stranka od Davidovića i Grola, Tadića i Đinđića i spreman sam da se borim za nju. To očekujem od vas", poručio je Đilas demokratama na početku Skupštine.
 

Ako nas je vlast opila i uspavala, poraz treba da nas probudi i otrezni, rekao je Đilas, ocenjujući da je DS pre nekoliko meseci bio razjedinjen i obeshrabren.


 

Prepustili smo vođenje Srbije onima koji su javno priznali da imao dobar program, ali smo ga loše sporovodili. Izgubili smo kontakt sa građanima, nismo bili otvoreni za nove ljude i ideje, izgubili smo energiju, ukazao je Đilas.
 

U beogradskom "Pioniru" skupu su prisustvovali, pored članstva i rukovodstva DS-a, i predstavnici ambasada Crne Gore, Danske, Hrvatske, Italije, Kine, Palestine, Rusije, Slovačke.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.03.2013. 21:24
Jeste,olosi, za sve lose ste vi krivi!
Nedelja 17.03.2013. 21:42
NA DOŽIVOTNU ROBIJU SA OVIM OLOŠEM!!!! NE PONOVI SE TI I TEBI SLIČNI, SEME VAM SE ZATRLO!!
Nedelja 17.03.2013. 21:49
Covek opet usto, na levu nogu pa ne vidi dobro i ne cuje dobro pa mu ne zamerite sto je u zabludi lazu ga njegovi a on siroma veruje svakom. Koja je ovo dijabola od coveka?
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
  • 2024 © - vesti online