Utorak 30. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
12
Nedelja 17.03.2013.
19:10
Beta A

"Nećemo referendum EU ili Kosovo"

Premijer Srbije Ivica Dačić ponovio je danas da još nema zvaničnog dogovora, niti sporazuma sa Prištinom i da je postizanje sporazuma još neizvesno.

Ivica Dačić i patrijarh Irinej na izložbi fotografija na Trgu republike povodom devet godina od nasilja na Kosovu i Metohiji
 

"Nikakvih dokumenata niti zvaničnih papira nije bilo, niti je tako nešto ponuđeno od strane Evropske unije, jedino ako neko drugi nije pregovarao u ime Srbije", kazao je Dačić.

On je podsetio da se razgovori nastavljaju 20. marta i da Srbija ostaje pri svojim dosadašnjim stavovima.

"Mi ostajemo pri onome što so do sada govrili, jesmo za dijalog i postizanje održivog rešenja, ali za sada nije bilo nekih pomaka. Mislim da će centralno pitanje u ovim razgovrima biti koje su to nadležnosti i šta će raditi zajednica srpskih opština na Kosovu", istakao je premijer.

Dačić je zamolio medije da ne prave konstrukcije o pregovrima i istakao da sve o čemu se razgovara on uvek izloži pred javnost. Upitan da li će ukoliko Srbija ne dobije datum za početak pregovra sa EU biti postalvjeno referndumsko pitanje "EU ili Kosovo", Dačić je rekao da o takvom referndumu sada niko ne razmišlja.

Hodžaj: Nema dogovora o severu KiM

Ministar inostranih poslova Kosova Enver Hodžaj odbacio je kao neistine navode u nekim medijima o navodnom sporazumu o regionalizaciji severa Kosova ističući da će se odnosi na severu regulisati shodno Ustavu Kosova.

"Ne postiji nikakv predlog pisanog sporazuma između Prištine i Beograda u vezi sa regionalizacijom severa Kosova, rekao je Hodžaj za radio Slobodna Evropa.

Prema njemu zvanična Priština nikada nije dobila takav predlog sporazuma, kakav je danas predstavljen u nekim medijima u Srbiji.

"Sva rešenja za sever su unutar Ustava i zakona na Kosovu", izjavio je Hodžaj isključujući mogućnosrt stvaranja autonomnog regiona na severu što je u medijima u Srbiji predstavljen kao dokument.

POVEZANE VESTI

Nedelja 17.03.2013. 19:13
Али Народ хоће! Воља Народа је власт! Референдум, што пре!!!
Nedelja 17.03.2013. 19:16
U Ustavu stoji, u medjunarodnim pravnim aktima stoji, istorijski stoji, kao i glavi i srcu svakog Srbina da je Kosmet Srbski. Prema tome jedino referendum o ulasku u EU ili ne. Ali ne sad, kad poljube dno, krajem ove godine kad i Nemce pocne da boli glava radi recesije i inflacije.Kad se otvore i troskovi za BI front koji ce da placaju.ONDA, ONDA....
Nedelja 17.03.2013. 20:15
...kako da nije bilo sporazuma izmedju B.g i pristine. kad ste se, gospodine Daciju slozili za integrisanje granicnih prelaza izmedju centralne srbije i KiM. a danas to zaobilazis kao kisa Kragujevac.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
devica24. 8. - 23. 9.
Neko ne razume vaše ideje i to počinje da se odražava na nivo poslovno-finansijske saradnje. Morate imati dovoljno razumevanja za svoju okolinu, stoga izbegavajte varijantu kažnjavanja ili destruktivno ponašanje. Između vas i voljene osobe neke stvari ostaju nedorečene, razmislite dobro o nastavku svađe.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
  • 2024 © - vesti online