Četvrtak 28. 3. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Nedelja 17.03.2013.
11:48
Beta A

Stefanović: Vučić je najbolje rešenje za premijera

Potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS) Nebojša Stefanović izjavio je u nedelju da bi lider SNS-a Aleksandar Vučić bio najbolje rešenje za premijera, ali je naveo da za sada nije bilo reči o eventualnoj promeni na čelu Vlade Srbije posle njene rekonstrukcije.

Zna da bi Vučić bio najbolji premijer, ali je nekorektno da on sudi o tome: Nebojša Stefanović, predsednik Skupštine Srbije
 

"Vučić se sam nije o tome izjašnjavao i bilo bi nekorektno da ja donosim sud da li će se to dogoditi ili neće. To će zavisiti od njega i od dogovora koji napravi s predsednikom Vlade (Ivicom Dačićem). Za sada se o tome nije razgovaralo", rekao je Stefanović za agenciju Beta.


Na pitanje kada bi parlament mogao da raspravlja o rekonstrukciji Vlade, Stefanović, koji je i predsednik Skupštine Srbije, rekao je da prvo treba videti kakve će biti političke odluke.


"Ako dođe do toga, onda kada mi se obrati predsednik Vlade i zatraži da razgovaramo o tome, da skupština to stavi na dnevni red, to ću u najkraćem mogućem roku učiniti", kazao je Stefanović.


Upitan čijim radom u vladi SNS nije zadovoljan, on je kazao da se niko iz te stranke neće pojedinačno izjašnjavati pre sednice Glavnog odbora koja će, kako je ranije najavljeno, biti održana posle 20. marta.
 

Vlada mnogo bolja nego u vreme demokrata

On je rekao da vlada uvek može da radi bolje, ali da je sadašnja Vlada neuporedivo bolja od prethodne koju je vodila Demokratska stranka.

"Ova Vlada je drastično bolja u odnosu na prethodnu i mnogo je odgovornija prema građanima. Tu nema više informacija koje služe da vas samo dnevno politički zabave. Ova vlada donosi teške političke odluke, čini sve u borbi protiv korupcije i kriminala i ta spremnost u borbi protiv korupcije i kriminala do sada nije zabeležena u Srbiji", rekao je Stefanović.

Potpredsednik SNS-a je kazao da je normalno da neko ko je izabran na javnu funkciju, pogotovu na funkciju ministra, periodično polaže račune o tome šta je uradio, kako je radio i da li se efekti tog rada vide.


"To se može uporediti sa fudbalskim timom. Neko ko je selektor tima počinje s najjačom postavom, ali ako se neko u međuvremenu umorio ili ne pruža koliko bi trebalo, prirodno je pravo selektora da predloži izmenu, odnosno zameni igrača i ubaci nekog ko je svež i ko može da nastavi utakmicu da se dođe do pobede", rekao je Stefanović.


Prema njegovim rečima, svi koji obavljaju javne funkcije moraju da budu spremni da se sami povuku, ako svoje obaveze ne ispunjavaju na najbolji način.


"To ne znači, baš kao i u fudbalu, da u nekoj narednoj utakmici neće moći da učestvuju", dodao je Stefanović.


Upitan da li će biti povećanja broja članova vlade posle eventualne rekonstrukcije s obzirom na najavu PUPS-a da će pokrenuti pitanje da dobiju još jednog ministra pored potpredsednika vlade Jovana Krkobabića, Stefanović je kazao da je siguran da u vreme ekonomske krize niko ne razmišlja o povećanju broja članova vlade.


"Ne očekujem da će bilo ko to predlagati, a ponajmanje da će se vlada proširivati na bilo koji način", rekao je Stefanović.

Duplo manje poslanika u Skupštini

On je dodao da se zalaže i za drastično smanjenje broja poslanika kojih sada u Skupštini Srbije ima 250.


"Mislim da bi Skupština sa 125 ili 150 poslanika mogla jednako dobro da funkcioniše, a da bismo mogli značajno da smanjimo i troškove i da povećamo efikasnost rada", naveo je Stefanović.


Potpredsednik SNS-a je kazao da bi i druge političke stranke u vladajućoj koaliciji, pre svega zbog građana, trebalo periodično da kontrolišu rad ne samo svojih ministara nego i svih koji obavljaju javne funkciije - državnih sekretara, pomoćnika ministara i direktora javnih preduzeća.


"To će pokazati da li su ljudi koje smo svi zajedno birali pravi za ta mesta ili nisu. To je zdravo i dobro za svaku državu i za svaku instutuciju", rekao je Stefanović.

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
  • 2024 © - vesti online