Nedelja 23. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
4
Subota 16.03.2013.
01:10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/helpers/Authoralias.php on line 10

Notice: Trying to get property of non-object in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/views/scripts/open/news.phtml on line 73
A

Bedni pokušaj državnog emisara!

Taj Božović što se hvali da je sa mnom razgovarao u Haškom tribunalu obični je prevarant koji se na prepad stvorio u prostoriji u kojoj me čekao naš konzul s ovlašćenjem koje sam kao predsednik stranke morao da potpišem da bi SRS učestvovala na lokalnim izborima u Kovinu.

 

Ovako je Vojislav Šešelj reagovao na tvrdnje državnog sekretara u MUP-u Srbije Vladimira Božovića koji je u Svetosavskom centru u Hanoveru izjavio da se u Haškom tribunalu sreo sa liderom radikala, čime je postao prvi zvaničnik Srbije kome je to pošlo za rukom od kada se lider radikala nalazi u Hagu.
 

Reagovanje Šešelja "Vestima" je prenela njegova supruga Jadranka koja se zatekla u Tribunalu u isto vreme kad i Vladimir Božović.

- U životu nisam srela većeg samoreklamera i prevaranta. Da te nedelje nisam bila u poseti Voji, ne bih verovala na šta sve su neki ljudi spremni da učine da bi sebe promovisali - kaže za "Vesti" Jadranka Šešelj i objašnjava kako je došlo do "susreta" njenog supruga sa državnim sekretarom MUP-a Srbije.


 

- Drugog dana moje posete, Voju je posetio konzul Srbije koji mu je doneo na potpis ovlašćenja koje kao predsednik stranke mora da potpiše da bi SRS učestvovao na lokalnim izborima u Kovinu. Tek što smo počeli razgovor, ušao je stražar i pozvao Voju da ide kod konzula koji ga je čekao u posebnoj kancelariji. Vratio se posle nekoliko minuta ljut kao ris i ispričao mi zašto se toliko razbesneo - kaže Jadranka i prenosi čitaocima "Vesti" šta joj je Šešešlj tada rekao.

Kad je ušao u tu prostoriju, Voja nije stigao ni da se pozdravi s konzulom, a Božović se tu stvorio, takoreći niotkuda, na iznenađenje i konzula i Šešelja.

- Odmah je prileteo, onako nisko i servilno da se pozdravi sa Vojom, kao da se znaju godinama. Voja je bio u šoku, a Božović je nastavio jadnim, lažno prisnim tonom da ga hvali, da mu priča kako ga mnogo poštuje, kako je pratio suđenje. Doslovce mu je rekao: "Zdravo, Vojo. Gledao sam tvoja suđenja, odlično si se držao, kao i još nekoliko naših Srba. Završna reč ti je bila bez greške. Ništa se ne brini, sve ćemo da uradimo da i ti dobiješ oslobađajuću presudu kao Perišić" - prepričava Jadranka Božovićeve reči.

Vijao pritvorenike po hodnicima


U saopštenju MUP Srbije od 7. marta navodi se da je Božović razgovarao sa srpskim optuženicima u Hagu, a kao tema navedeni su njihovi problemi sa državljanstvom, ličnim dokumentima i drugim statusnim pitanjima iz nadležnosti MUP-a.


"Srpski pritvorenici su izrazili zahvalnost novoj Vladi Srbije zbog interesovanja za njihova prava i položaj istakavši da je ovo već treća poseta zvaničnika Republike Srbije u poslednja dva meseca", stoji u ovom saopštenju.


- Koja crna zahvalnost! Pa Božović je naše pritvorenike bukvalno vijao po hodnicima, a posebno one koji su te nedelje imali posetu. Ne mogu da verujem da neko toliko laže da bi sebe reklamirao - kazala je supruga lidera radikala.


Presuda u junu


- Moj suprug je uveren da presuda u junu može biti samo oslobađajuća, te da će se ubrzo naći sa svojom porodicom i narodom. I ja se tome nadam, ali sa haškim sudom nikada niste načisto - strepi Jadranka.


Šešelj se našao u čudu, pa je Božovića prekinuo pitanjem: "Izvinite, ko ste vi? Mi se ne poznajemo."


Božović je pokušao da se vadi:


- Pa to sam ja Vojo, kako me se ne sećaš, često smo se sretali po mitinzima i tribinama.


Šešelj se osmehnuo i svom prepoznatljivom fazonu rekao:


- A, da, pa ti si onaj iz SPO.


- Ne, ne, sada sam u naprednjacima, ja sam državni sekretar u MUP Srbije - objasnio je Božović.


- Je l' to ona izdajnička stranka koja je sada na vlasti u Srbiji - upitao je Šešelj, uzeo olovku sa stola, potpisao ovlašćenje i izašao iz kancelarije, ljut ko ris.


Jadranka kaže da je Vojislav već tada posumnjao da će Božović taj njihov "susret" iskoristiti za samoreklamu.  Osim Vojislava, Božović je "naleteo" i na Jadranku.
 

- Kad sam izlazila iz zatvora, saleteo me je kao se poznajemo odranije. Najstrašnije mi se ulizivao, hvaleći Voju i obećavajući razne gluposti. Rekla sam mu: "Gospodine, ja vas zaista ne poznajem", okrenula se i otišla. Sledećeg dana sam ga videla kako se mota po pritvoru, ali nisam znala zbog čega - priča Jadranka.

POVEZANE VESTI

Subota 16.03.2013. 06:42
Kakvu li još izjavu može da da Božović posle Jadrankiinog fetaljnog opisa događaja...
Subota 16.03.2013. 12:32
iz grla se pjesma ote oj Seselju cekamo te, cekamo te.
Subota 16.03.2013. 12:28
Dobar clanak, cestitam Vesti.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vaga24. 9. - 23. 10.
Imate dobro idejno rešenje, ali neko pokušava da ogranici vasu ulogu i uticaj na dalji tok poslovnog dogovora. Nemojte dozvoliti, da se nesporazum negativno odražava na vasu koncentraciju ili da vas neko "ulovi" u svoju zamku. Važno je da se nalazite u pozitivnom okruženju. Pažljivije birajte društvo za grad.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
škorpija24. 10. - 22. 11.
Nečije namere ne zvuče dovoljno iskreno, stoga pažljivije analizirajte osobu koja plasira neobičnu priču. Kada situaciju na poslovnoj sceni posmatrate sa različitih aspekata, biće vam jasnije na koji način treba da rešavate svoje dileme. Komentari koje čujete od bliske osobe deluju pozitivno na vaše samopouzdanje.
  • 2024 © - vesti online