Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
3
Četvrtak 14.03.2013.
12:42 >> 13:12h
Beta A

LDP: Dačić da kaže ko je lagao da je Kosovo srpsko

Poslanik opozicione Liberalno demokratske partije (LDP) Zoran Ostojić upitao je danas u skupštini Srbije premijera Ivicu Dačića, povodom njegove izjave da se lagalo da je Kosovo srpsko, ko je, kad i zašto lagao.

Kritikovao Dačića. Zoran Ostojić

Ostojić je kritikovao Dačića zato što za razliku od premijera samoproklamovane Republike Kosova Hašima Tačija ne izveštava parlament o toku dijaloga Beograda i Prištine u Briselu. On je u delu sednice predviđenom za poslanička pitanja ocenio da Dačić izbegava da se pojavi pred srpskim parlamentom za razliku od Tačija, koji se nakon svake runde pregovora obraća parlamentu Kosova.

Poslanik LDP-a je kazao da su Dačić i predsednik Srbije Tomislav Nikolić dali oprečne izjave i nakon sastanka s visokom predstavnicom EU Ketrin Ešton - predsednik je kazao da je Priština popustila, a premijer da je dogovor sa Kosovom daleko.

Ostojić je upitao da li to ostavlja dobru sliku o Srbiji i njenom rukovodstvu.

"Ko tu govori istinu, a ko ne? Ja znam ko nije lagao, možda znam i ko je lagao. Zbog građana je važno da se utvrdi ko je lagao da je Kosovo naše. Drugo pitanje je što se lagalo", naveo je poslanik LDP-a.

I poslanik takođe opozicione Demokratske stranke Srbije (DSS) Slobodan Samardžić je na početku današnje sednice parlamenta protestovao što poslanici ne dobijaju redovne izveštaje o toku tog dijaloga. On je istakao da su svi u Srbiji svedoci vrlo žive političke aktivnosti na relaciji Berlin, Brisel, Beograd i Priština, ali da su srpska javnost i parlament loše i malo o tome obavešteni.

"Tači je praktično sa aerodroma otišao u parlament da kaže šta se dogodilo, a očigledno je da Beograd nema jasan stav i strategiju", ocenio je Samardžić.

Poslanik DSS-a zatražio je da poslanici budu redovno izveštavani o toku dijaloga.

Poslanici su danas kritikovali i Ministarstvo kulture zbog propadanja spomen kuća najvećih srpskih pisaca i mislilaca, ali i zbog odnosa prema modernom stvaralaštvu, kao i zbog nedavanja značaja 900. godišnjici od rođenja utemeljivača srpske države Stefana Nemanje.

POVEZANE VESTI

Četvrtak 14.03.2013. 13:15
Овај Остојић је увек био у очима патриота,западни плаћеник,али тек сада се види да је Дачић као и његов идејни вођа Милошевић,поново издао Србе и Србију.
Četvrtak 14.03.2013. 16:15
Nije fer ljudi ! Ja sam čovjek koji se zapita i pobuni, kada su svi protiv jednog !!! Ko je pričao priču i EU i KiM...EU nema alternativu...itd ?? Šta, već smo ga zaboravili, a on se slobodno šeta ? Ivica nije ušao u koaliciju sa njim i sada je dežurni krivac ! Smeta SNS-u, jer ne priča istu priču i laži ko oni, smeta DS-u, jer zbog njega oni nisu na vlasti, a drugi, još gori, jesu. Ne nisam za Ivicu, samo kada ga svi napadaju, a medju njima i LDP, onda postavljam pitanja sam sebi !
Četvrtak 14.03.2013. 17:39
Kako stvari stoje mislim da bi cela srpska skupstina u kosovskom parlamentu dobila jedan ogroman aplauz sa ovacijama.Izgleda da oba parlamenta imaju isti cilj.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
lav22. 6. - 23. 8.
Neko ima dobre namere, dogovor sa jednom osobom čini vam se da obećava zajedničku korist ili poslovno-finansijski dobitak. Zadržite samopouzdanje i optimistizam, ponekad je "prvi utisak" od presudnog značaja za dalji tok poslovnih događaja. Osoba koja privlači vašu pažnju deluje nedodirljivo.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
strelac23. 11. - 21. 12.
Neko sumnja u vase praktične sposobnosti i poslovni ishod, ali niz prednosti se nalazi na vašoj strani. Ne treba da ubeđujete saradnike u svoje dobre namere ili poslovne sposobnosti, sačekajte na završnicu koja donosi uspešne rezultate. Ukoliko vam je stalo da privučete nečije interesovanje, jako se potrudite.
  • 2024 © - vesti online